Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

RUSYA’DAN İLK KAFİLE GELDİ

RUSYA’DAN İLK KAFİLE GELDİ
REKLAM ALANI
Ağustos 11, 2020 5:20 pm | Son Güncellenme: Ağustos 11, 2020 5:21 pm
1.540
A+
A-

RUSYA’DAN İLK KAFİLE GELDİ

thumbnail TUR

 

Türkiye ile Rusya arasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ara verilen uçuşların başlamasıyla 178 Rus turist, Muğla’ya geldi.

 

Kovid-19 nedeniyle mart ayında durdurulan uçuşlar, 1 Ağustos’ta İstanbul ve Ankara, bugün itibarıyla da Antalya, Dalaman ve Bodrum’a yapılmaya başlandı.

Moskova Domodedovo Havalimanı’ndan kalkan uçak, saat 07.20’de Dalaman Havalimanı’na iniş yaptı.

Kovid-19 nedeniyle yoğun tedbirlerin alındığı havalimanına aileleri veya arkadaşlarıyla gelen turistler, maske takarak uçaktan indi. Termal kameralardan geçen turistler, pasaport ve valiz işlemlerinin ardından servislerle konaklayacakları otellere hareket etti.

Rusya’dan gelen yolcular, “Havlimanında herkes maskeli. Kendimiz güvende hissediyoruz. İyi ki tatil için Türkiye’ye gelmişiz.” dedi.

Öte yandan, gün içerisinde Rusya’dan Dalaman Havalimanı’na 5 uçuşun daha gerçekleştirileceği bildirildi.

thumbnail MGL RUSYA HAMDi GuVENc

-“HEDEF 100 BİN RUS TURİST”

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, bu süreçte güvenli turizmin ön plana çıktığına işaret ederek, “Otellerin sertifikalandırılması ve alınan tedbirler, PCR Testlerinin havalimanları ve tüm sağlık kuruluşlarına yaygınlaştırılması çok önemli” dedi.

Rusya’dan bu gün 5 uçağın geldiğine işaret eden Güvenç, şunları ifade etti:

“İlk uçak yüzde 94 doluluk ile geldi. Rusya’da uçuşa açılan 3 şehirde, Moskova, Petersburg, Rostov dan uçak planlamaları yapıldı. Rusya’dan talep ve uçuş planlamaları iyi. Rusya’dan Ağustos ayında 39.000 yolcu gelecek. Sezon sonuna kadar 100.000 yolcuya ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Bu sene sezon kasıma kadar devam ediyor, normale göre uzadı. Ruslar deniz güneş kum tatilini seviyorlar, bu tatil şekli bir gelenek ve her zamanki gibi Türkiye yi tercih ediyorlar. Ukrayna’da aynı şekilde devam ediyor ve ortalama doluluk yüzde 98. Ukrayna’dan Kiev, lviv ve Harkow dan uçaklar geliyor. İngiltere giderek ivme kazandı. Ağustos ayında geçen seneye göre yüzde 55, Eylül ayında yüzde 73, Ekim ayında yüzde 98.5 oranında sayıları yakalayacağız. Biraz daha vakit olsa yüzde 100 olacaktı, turizmde V tipi toparlanma ivme hızlanıyor. Bu durum Türkiye turizminin çeviklik kabiliyetini ve Bakanlığımızın aldığı proaktif tedbirlerin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.