Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFLERİ TEMSİLCİLERİ KÖYCEĞİZ’DE BULUŞTU

SU ÜRÜNLERİ  KOOPERATİFLERİ  TEMSİLCİLERİ  KÖYCEĞİZ’DE  BULUŞTU
REKLAM ALANI
Ekim 12, 2021 5:27 pm
2.887
A+
A-

SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFLERİ TEMSİLCİLERİ KÖYCEĞİZ’DE BULUŞTU

Muğla’da su ürünleri istihsali yapan kooperatif temsilcileri Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) ev sahipliğinde Köyceğiz’de toplandı.

Köyceğiz’in Çandır Mahallesi’deki Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi’nin tesislerini gezen katılımcılar burada yapılan inceleme gezisinin ardından Dalyan kanalında tekne turuna katıldılar.Muğla Tarım ve Orman Müdürü İl Müdürü Barış Saylak, kooperatif tesislerindeki incelemesinin ardından açıklama yaptı.Barış Saylak, “Yaklaşık 500 ortaklı bir kooperatif olan DALKO, Muğla’da ve ülkede kooperatiflerin ortak üretimine gerçekten rol modellik yapabilecek bir başarı öyküsü barındırıyor. Kendi öz kaynaklarıyla faaliyet gösteren müthiş bir işletme” dedi.Saylak, “Bu başarıyı ilimiz içerisinde faaliyet gösteren yaklaşık 30 civarındaki su ürünleri kooperatifleriyle de paylaşmak istedik. Burada amacımız bu başarı modelini diğer kooperatiflerimizin de görerek, birlikte ortak davranarak neler üretebiliriz, varsa sorunları nasıl aşabiliriz noktasında bir araya geldik. Katılımcılar buradaki çalışmalardan son derece mutlu oldular. Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Arif Yalılı ise, bu tür işbirliği ve istişare toplantısının Muğla’da ilk defa düzenlendiğini, DALKO’nun bilgi ve birikimlerini diğer kooperatiflerle paylaştıklarını söyledi. Arif Yalılı, “Amacımız kooperatiflerin birbirine destek olup daha da ileriye gitmesi. Biz DALKO olarak Türkiye’de en iyi su ürünleri kooperatifiyiz. Bu tecrübelerimizi paylaşmaktan ve böyle bir çalışmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.