Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Az Bulutlu
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 26°C
Cts 27°C

SUAVİ KİMDİR, NERELİDİR?

SUAVİ KİMDİR, NERELİDİR?
REKLAM ALANI
Ağustos 8, 2015 2:02 pm | Son Güncellenme: Aralık 8, 2019 10:01 am
5.222
A+
A-

 

ODTÜ Mimarlık mezunu Mehmet Suavi Saygan yani Suavi 1950 yılında dünyaya gelmiştir. Anne tarafından Egeli olan Suavi Kırıkkale doğumludur. Çocukluk yıllarıda doğup büyüdüğü yer aslen memleketi olan Kırıkkale’de geçmiştir.

Müzik yaşantısına burada kurmuş olduğu Meçhuller Grubu ile adım atan usta yorumcu ve sanatçı Suavi uzun yıllar İzmir ‘de yaşamıştır. Suavi, aktif müzik hayatına Kırıkkale’deyken kurduğu “Meçhuller Grubu” adlı müzik gurubu ile başladı. 1966 yılında “grup 7,65” adında bir grup kurdu. 1968-1972 yılları arasında ODTÜ Mimarlık bölümünde okuyarak mezun oldu.

Okul masraflarını çıkarmak için üniversite öğrenciliği sırasında Ankara ‘da gece kulüplerinde değişik grup ve müzisyenlerle müzik yaptı. Mezun olduktan sonra da uzun yıllar orkestralarda solistlik yaparak bateri ve gitar çaldı. Suavi, askerliğini 1980 yılında Kütahya’da tamamlamış, askerlikten sonra müzik hayatına yine devam etmiştir. 14 Eylül 1991 tarihinde Birinci İstanbul Beyaz Güvercin Müzik Yarışmasında Yılar Sonra adlı şarkısını seslendiren Suavi, yarışmada ikinci olarak başarı göstermiştir.

1994 yılında ise TRT’nin Altın Anten adlı müzik yarışmasında Yalıçapkını adlı eseriyle birinciliği elde etmiştir. Suavi çalışmalarında kendi söz ve müziklerinin yanı sıra yurdumuzun tanınmış şairlerinin şiirleri ile besteler yaptı. Uzun yıllar orkestralarda gitar ve davul çaldı ve şarkı söyledi. Aynı zamanda profesyonel dalgıç olan sanatçı, sırasıyla “Deli Gönlüm”, “Yıllar Sonra-Aydın mısın” ve “Yalı Çapkını” adlı albümlerini çıkardı. “Tükenme” albümüne başta Arif Sağ ve Cahit Berkay olmak üzere pek çok önemli müzisyenler destek verdi

SUAVİ’NİN ÖZEL VE AİLE YAŞANTISI

Suavi, müzik kariyeri ve aktivist kimliği yanında su sporları dalında profesyonel olarak ilgilenmektedir. Hem dağcılık hem de dalgıçlık yapmaktadır. Muğla Bodrum ilçesine bağlı Yakaköy’de yaşamaktadır.

İlk evliğini Mevhibe hanımla yapmış, daha sonra boşanmıştır. Bu evlilikten Suavi’nin Andaç adlı bir oğlu vardır. 1986 yılında Mahmure Güler hanımla evlenmiş ve 4 Haziran 1999 tarihinde boşanmıştır. Bu evliliğinden çocuğu yoktur. 1999 yılında Gönül Yılman hanımla evlenmiş ve bu evlilikten 2012 doğumlu Suada adında bir çocuğu vardır.

 

TOP 10 MÜZİKLERİ

 

Tüm albümleri : https://mp3kulisi.com/sarkici/Suavi

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.