Dolar 32,3830
Euro 34,6213
Altın 2.389,57
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 24°C
Cum 17°C
Cts 18°C

TAHRA

TAHRA
REKLAM ALANI
Temmuz 28, 2023 5:10 pm | Son Güncellenme: Temmuz 28, 2023 6:27 pm
276
A+
A-

TAHRA

Bugünlerde içimde anlaşılmaz bir sıkıntı var. Kimisi sıcakların etkisi diyor, kimisi uzun zamandır tatil yapmadın yorgunsundur derken, kimi kafan yoğun ondan öyle hissediyorsundur diyor.
Ben de kendime sordum acaba neden bu sıkıntı diye? Biraz düşününce bana sıkıntı veren gerçek sebebin belirsizlik olduğuna kanaat getirdim. Beni boğan, sıkan ve üzen tek şey belirsizlik. Bundan adım gibi eminim. Herhangi bir sorun olduğunda bile bu kadar sıkılmıyor canım. Çünkü ben her sorunun bir çözümü de olduğuna inananlardanım. Sorun veya problem ile onu çözmeye çalışmak için yaptıklarımız ve varılan sonuç beni dolduruyor. Kendimi aktif, işe yarar ve enerjik hissediyorum. Tüm düşüncelerim adeta tam gaz çalışmaya başlıyor. Odaklanıyor ve olası her yolu deniyorum. Çözüme ulaştığım anda aldığım hazza ise paha biçilemez.
Ancak daha sorunun bile ne olduğu belirlenmemişse, durmadan ilgisi ve bilgisi olmayan kafalardan ayrı tonlarda sesler yükseliyorsa, en basit sorunlar içinden çıkılamaz bir hale getiriliyorsa, düşünemeyen insanlardan çözüm yerine işinizi zorlaştıran engellemeler geliyorsa, işte o ortam tam boğulmalık oluyor haliyle. Hatta bazen ortada hiç sorun yokken sorun varmış gibi davranıp, sahte ilgi ortamları oluşturmayı beceren basit insanlar var. Bunlara daha bir hayretle bakıyorum inanın. O üstün rol yeteneği, o gereksiz halini önemli hale getirme çabası aslında takdire şayan bir oyunculuk performansı. Uzaktan bakıp izlediğinizde, sizi bir anda ait olmadığınız bir yedeymiş hissinin kaplaması da kaçınılmaz oluyor bu durumda. Sığ, küçücük dünyalarını evren zanneden, bir iş yaparken bir başkasını bozduklarının farkında bile olmadan, lafta aktif özde önemsiz işler yapan, kendini bu şekilde satabileceğine inanan, gerçekten de önemli olduğunu düşünen zavallılar var. Oysa ne kadar kolaydır beraber yürütülen bir işte uyumun eşliğinde dans edercesine çalışıp, çözüme ulaşabilmek.
Bazı yüklerinizden kurtulmak için attığınız adımlarda ayaklarınız sağına soluna dolanıp sizi tökezleten çalılara denk gelebiliyor. Hayata olan bağınız ve mutlu olmak isteğinizin bir tahra olması ve yürüdüğünüz yolda yolunuza çıkan, ayaklarınıza dolanan ne kadar çalı çırpı varsa kesip atacak gücü size vermesi ve tüm belirsizliklerinizin yok olmasını diliyorum. Unutmayın ki, sizin hayatınızı sizden başka hiç kimse yaşayamaz. Engeller ve zorluklar öğrenmek için gereklidir ve bunların sizi geriye çekmesine izin vermeyin. Yeter ki isteyin, isteyin sizin olsun. Ama ne istediğinize dikkat edin çünkü istediğiniz şeyi çekiyor ve o şeye çekiliyorsunuz. Gönlünüz güzel ve her şey de gönlünüzce olsun.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.