Dolar 41,9502
Euro 49,1298
Altın 5.851,44
BİST 10.109,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 19°C

“TEMİZ DALAMAN” SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Ekim 17, 2025 11:33 am | Son Güncellenme: Ekim 17, 2025 12:12 pm
53
A+
A-
blank

“TEMİZ DALAMAN” SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Dalaman Belediyesi’nin “Temiz Dalaman” sloganıyla başlattığı temizlik seferberliği kapsamında, Tersakan Caddesi’nde geniş katılımlı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Etkinlik, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş öncülüğünde başladı. Başkan Durmuş, temizlik sırasında karşılaştıkları çöp manzaralarının “Dalaman’a yakışmadığını” belirterek vatandaşları çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Temiz bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinliğe; CHP İlçe Başkanı Bilal Sarıhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Kurt, Belediye Meclis Üyeleri, Dalaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Karataş, MBB Dalaman İlçe Hizmetleri Şube Müdür Vekili İzzet Ontaş, belediye birim müdürleri, personel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tersakan Caddesi’nde Gürköy’den sanayiye kadar uzanan güzergâhta yapılan çalışmada; plastik, pet şişe, cam şişe, sigara paketleri, ayakkabı, lastik ve saksı gibi çeşitli atıklar toplandı.

Çalışma sırasında çevre kirliliğine dikkat çeken Başkan Durmuş şu ifadeleri kullandı: “Karşılaştığımız manzara hiç hoş değil. Bu, çevremize, geleceğimize, dünyamıza bir ihanet. Doğaya atılan her çöp, geri dönüşü imkânsız sonuçlar doğuruyor. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Kirletmeyelim, çevremizi temiz tutmayı öğrenelim.”

Yol kenarına atılmış içki şişelerine de tepki gösteren Başkan Durmuş; “Kimsenin bir şey yemesine içmesine karşı değiliz ama çevremizi temiz bırakalım. Kimsenin iş yükünü arttırmayalım. Belediye olarak buraya harcayacağımız enerjiyi sizlere farklı hizmetler sunarak harcayalım” dedi.

Temizlik seferberliğini her Çarşamba günü saat 15.00’te ilçenin farklı noktalarında sürdüreceklerini belirten Başkan Durmuş, şöyle devam etti: “Amacımız temizlik konusunda farkındalık oluşturmak. Kirletmemeyi vatandaşlarımıza öğretmek istiyoruz. Her Çarşamba günü farklı noktalarda olacağız. Vatandaşlarımızın bu etkinliğe ilgi göstermesini önemsiyoruz. Biz, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerimiz, birim müdürlerimiz ve personelimizle burada olacağız. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.