Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

TRT yeniden Ortaca’da belgesel film çekiyor

TRT yeniden Ortaca’da belgesel film çekiyor
REKLAM ALANI
Aralık 27, 2012 4:38 pm | Son Güncellenme: Aralık 27, 2012 4:39 pm
1.879
A+
A-

TRT yeniden Ortaca’da belgesel film çekiyor

TRT yayın ekibi daha önce 22.01.2012 tarihinde Ortaca’ya gelerek, Türkiye’de ilk kez Ege Yolcu Dergisi tarafından ortaya çıkartılan “Şu Köyceğiz Yolları” türküsünün belgesel filmini çekmişti. Program 09.12.2012 Pazar günü saat 17.40 ve 15.12.2012 Cumartesi günü saat 13.00’da TRT Müzik kanalında yayınlandı.

17.12.2012 Pazartesi günü TRT İstanbul Televizyon yapımcısı Fatih Arslan, yönetim yardımcısı Hakan Bişkin ve teknik ekip ile birlikte yeniden Ortaca’ya geldiler. Fatih Arslan ve ekibi Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’i makamında ziyaret ederek sohbet ettiler.

Kerimoğlu” ve “Kamçı” türkülerinin

belgeseli çekiliyor

İlk kez Ege Yolcu Dergisi’nin 6. sayısında yayınlanan “Kamçı” türküsünün hikayesi ve yine Ege Yolcu Dergisi’nin 15.sayısında yayınlanan “Kerimoğlu” türküsünün öyküsü belgesel film oluyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan birçok belgesel, dizi ve film yönetmenliği yapmış; aynı zamanda sayısız ödül sahibi olan TRT İstanbul Televizyon yapımcısı Fatih Arslan şunları söyledi:

“Yaklaşık bir yıl önce Ege Yolcu Dergisi’nin internet sayfasında Şu Köyceğiz Yolları türküsünün öyküsünü okuduğumda derginin editörü Nadir Şahin’e ulaştım. Kendisiyle görüşmemiz sonunda Ortaca’ya gelip çekimleri tamamlamıştık ve geçtiğimiz günlerde TRT Müzik kanalında bu program iki kez yayınlandı.

Nadir o zaman derginin arşivini bana vermişti. Daha sonra da diğer sayılarını yollayıp dergiyi incelediğimde Nadir Şahin’in araştırmaları sonunda ortaya çıkarttığı “Kamçı” türküsü ve dergide yayınlanan “Kerimoğlu” türküsü ilgimi çekti. Şimdi de bu iki türkünün belgesel çekimleri için teknik ekibimiz ve oyuncu arkadaşlarımızla buradayız. Bu arada Marmaris’ te sanatçı dostumuz Umur Özlüer ve eşi bize çok yardımcı oldular. Muğla’da araştırmacı yazar İlker Altınsoy ile görüştük. Nadir Şahin pazar günü bizi önce Kerimoğlu Eyüp’ün yaşadığı ve vurulduğu köy olan Yerkesik beldesine götürdü. Orada alan çalışması yaptık. Şimdi de Ortaca Dikmekavak mahallesi ve Akıncı Köyü’nde alan çalışmalarımızı tamamladık. Çekimler tamamlanınca Köyceğiz Yolları türküsünün yayınlandığı gibi bu belgesellerde gelecek günlerde yayınlanacak. Buradan Ege Yolcu Dergisi’ne, sevgili Nadir Şahin ile Marmaris Kültür Merkezi Kalimerhaba Derneği Umur Özlüer’e çok teşekkür ediyorum” dedi. TRT Müzik kanalında yayınlanan “Türküler ve Öyküleri” programında, Ege Yolcu Dergisi’nin geçmiş sayılarında yayınlanan, dünyada bir tek trenin uğramadığı Dalaman’a; tren garı olarak yapılan binanın haberi de gösterildi.

 

5 Kerimoğ.. - TRT yeniden Ortaca’da belgesel film çekiyor

Kerimoğlu Türküsünde vurulan Kerimoğlu Eyüp (Muğla Yerkesik Beldesi)

6 Kamçı+T.. - TRT yeniden Ortaca’da belgesel film çekiyor
Kamçı Türküsünde vurulan Emin Okur (Ortaca Akıncı Köyü)
2 Fatih A.. - TRT yeniden Ortaca’da belgesel film çekiyor
Fatih Arslan,Nadir Şahin,Umur Özlüer Kerimoğlu Müze Evi Yerkesik-Muğla

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.