Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Turizmin göbeğine “Taş ocağı”

Turizmin göbeğine “Taş ocağı”
REKLAM ALANI
Şubat 28, 2015 12:04 pm
1.830
A+
A-

Turizmin göbeğine “Taş ocağı”

 

Ortaca’nın Sarıgerme mahallesine aylık 100 bin ton üretim kapasiteli beton üretme tesisi kuruluyor.

 

Sahilinde endemik bitki türü Kum Zambağı, ovasında leyleklerin konakladığı, birçok kuş türünün göç ve sulak alanı olarak bilinen, onlarca turistik otelin yer aldığı Ortaca’ya bağlı Sarıgerme-Mergenli-Güzelyurt mahallesi üçgenine “II-A Grubu Maden (Kalker) Ocağı, Kırma Eleme ve Hazır Beton Tesisi” yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde projenin incelenip uygun bulunduğu ve ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

İlgili sitenin, 24.02.2015 tarihli yapılan duyurusu şu şekilde; “MUĞLA ili ORTACA, ilçesi SARIGERME MAHALLESİ mevkiindeki GÖÇAY İNŞAAT TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş. tarafından yapılması planlanan II-A GRUBU MADEN (KALKER) OCAĞI, KIRMA ELEME VE HAZIR BETON TESİSİ projesi ile ilgili olarak MUĞLA Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur”

TEMA Vakfı Fethiye temsilcisi Okyay Tirli sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından, “Bölgenin en büyük kalker tesisi. Ayda 100 bin ton beton üretecek nerede kullanacak bilgisi olan varmı” diye sordu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.