Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

UMKE gönüllülerine komando eğitimi

UMKE gönüllülerine komando eğitimi
REKLAM ALANI
Ağustos 25, 2023 6:10 pm
254
A+
A-

UMKE gönüllülerine komando eğitimi
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma ekibine yeni katılan gönüllülerin eğitimi 35 derece sıcak altında komando eğitimlerini aratmadı. 5 gün süren eğitimlerde teorik bilgilerin yanında sürünme, dar alandan geçme, alçak ve yüksek atlama, dar alanda hasta taşıma ve dar alanda hastalara müdahale eğitimi verildi.
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma ekibine yeni katılan gönüllülerin yer aldığı ve içlerinde doktor, sağlık personeli, hemşire, paramedik, tıbbi sekreter gibi gönüllü sağlık personelinin bulunduğu 29 kişi 5 gün boyunca usta eğiticilerden eğitim aldılar. Sağlık Müdürlüğü UMKE usta eğiticilerden eğitim alan ve eğitimlerini tamamlayan personel deprem senaryosu ile eğitimlerini tamamladılar.

 

 

Ulusal Medikal Kurtarma ekibine başvuran ve gönüllülerden oluşan ekip, özellikle iki ayrı parkurda 35 derece sıcak altında ter döktü. Dar alanda hasta taşıyan gönüllü UMKE ekipleri, hem yaşanması ihtimal olaylar karşısında tecrübe edindiler, hem de birlikte hareket etme becerilerini geliştirdiler.
Ekipler saha eğitiminde dar alanda sürünme, atlama, dar alandan geçme, denge ve parkur aralarında temel yaşam desteği denilen kalbi duran hastalara müdahale, yabancı cisim travması ve bebek hastaya müdahale gibi eğitimden geçtiler. Ekiplerin ter döktüğü ikinci parkur ise dar alanda hasta sabitleme ve taşıma parkuru oldu. Sedyede bulunan hastayı dar bir alanda taşıyan gönüllüler, hastaya zarar vermeden sürünerek hastayı çok dar alanlardan hastaya zarar vermeden güvenli bir alana taşıdılar.
5 gün devam eden eğitimin sonunda son olarak enkaz çalışması eğitimi yapıldı. Senaryo gereği yaşanan bir deprem sonrası enkaz altında kalan vatandaşlara müdahale gerçekleştirildi. Müdahalede önce Triaj ekipleri enkaz altında kalanlara müdahale etti. Ardından UMKE ekipleri enkaz altındaki yaralıları senaryo gereği ilk müdahalede bulundu.
Eğitmenlerin de başlarında bulunduğu kurtarma anlarında enkaz altındaki yaralının ilk müdahalesi, müdahale sonrası dar alandan güvenli bir şekilde çıkarılması ve taşınması gerçekleştirildi. Ekipler senaryo gereği dik yamaçlardan da ip yardımı ile inerek, hastayı da ip yardımı ile taşıdı. Enkaz altında kalan yaralılar güvenli bir şekilde bulundukları yerlerden ilk müdahaleleri yapılarak güvenli alana taşındılar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.