Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Açık
Muğla
25°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Üniversite öğrencileri, “Çocuklar Mutlu Olsun” diye oyuncak yapıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Şahidi Kız Öğrenci Yurdu’nda yürütülen proje çerçevesinde yapılan ürünler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk polikliniğinde tedavi görmekte olan çocuklara hediye edilecek …

Üniversite öğrencileri, “Çocuklar Mutlu Olsun” diye oyuncak yapıyor
REKLAM ALANI
Ocak 31, 2024 5:48 pm
143
A+
A-

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Şahidi Kız Öğrenci Yurdu’nda yürütülen proje çerçevesinde yapılan ürünler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk polikliniğinde tedavi görmekte olan çocuklara hediye edilecek.

Muğla’da üniversite öğrencileri, “Merkezim Her Yerde Projesi” çerçevesinde çocukların tedavi sürecinde onlara destek olmak aynı zamanda yüzlerinde bir nebze olsun gülümseme oluşturmak için oyuncak bebekler yapıyor. “Şifa Bebek” diye adlandırılan projede gönüllü gençler el emeği bebekleri oluşturuyorlar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Merkezi tarafından KYK Şahidi Kız Öğrenci Yurdu’nda hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde haftanın belirli günlerinde yurtta kalan 30 üniversite öğrencisi ile bir araya geliyor.
AW131847 04 - Üniversite öğrencileri, "Çocuklar Mutlu Olsun" diye oyuncak yapıyor

Projeden sorumlu Gençlik Çalışanı Yelda Kurt; “Öğrencilerimiz, boş zamanlarını değerlendirmek için yurtta gerçekleştirilen “On Parmağımda On Marifet” el sanatları atölyemize geliyorlar. Örgü bebekler, oyuncaklar çocukları mutlu edeceğini düşünüyoruz. Bebeklerimiz yün ip, pamuk ve doğal malzemeden yapıldığı, sağlıklı ve organik olduğu için çocukların oynamasının herhangi bir zararı yok. Bu çalışma sayesinde çocuklarımız hem zararsız oyuncaklarla oynayacak hem desteğinizi hissedecek hem de emeği geçen gençlerimizin boş zamanlarını verimli geçirmesi sağlanacak. Çocukların o gülümsemesini, mutlu olmasını görmek için oyuncaklarımızı sahiplerine ulaştırmaya gönüllü öğrencilerimizle birlikte gideceğiz. İsteyerek, severek yaptık. Gittiğimizde sonucunu görmek bizleri de mutlu edecek. Emeği geçen öğrencilerimize ve desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen İl Müdürümüz Musa Kazım Açıkbaş’a teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Projede yer alan üniversite öğrencisi Edanur Çelik projeden sosyal medya aracılığıyla haberdar olduğunu dile getirerek, “Hemen dahil oldum. Eğitmenimiz eşliğinde gerekli olan malzemeleri tespit ettik tek tek kesimlerini yaptık kumaşların. Hayatımda ilk defa dikiş makinası kullandım ve benim için çok güzel bir deneyim oldu. Çocuklar için burada bir şeyler üretmek onların mutluluğuna ortak olmak benim için çok değerli. Projemize destek olan bakanlığımıza çok teşekkür ederim ”dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.