Dolar 32,5987
Euro 34,8108
Altın 2.496,49
BİST 9.464,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 21°C

10 kedi ve kedi yavrusu zehirlendi

10 kedi ve kedi yavrusu zehirlendi
REKLAM ALANI
Aralık 29, 2013 9:59 am
2.035
A+
A-

OKN0151 - 10 kedi ve kedi yavrusu zehirlendi

10 kedi ve kedi yavrusu zehirlendi

Ortaca’da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 10 kedi ve kedi yavrusu zehirlenmiş halde ölü bulundu.

İlçeye bağlı Çaylı mahallesinde yaşayan alman vatandaşı Elke-Ludwig Dreves çiftinin bakımlarını yaptıkları kediler mahallenin çeşitli yerlerinde uyur halde bulundu. Yapılan incelemelerde kedilerin zehirlenmeye bağlı olarak öldüğü belirlendi.

Hayvan severler ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen ise duruma tepki gösterdi. Dağdelen olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Olay yerine gelen polis ekipleri tutanak tuttular.

-Daha önce de zehirlediler

Ludwig Dreves “Uzun süredir burada yaşıyorum. Elimizden geldiği kadar sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Ölenlerde sokaktan bulup sahiplendiğimiz hayvanlar. Ne yazık ki bu zehirlenme daha önce de burada yaşandı hala da yaşanıyor. Zaten bizi de sürekli “Neden bunları besliyorsunuz. Neden tavuk ya da keçi beslemiyorsunuz” gibi sözlü olarak taciz ediyorlar. Açıkçası hayvanların bu şekilde katledilmesi utanç verici bir durum. Bütün insanlık adına utanıyorum” dedi.

-Suç duyurusunda bulunuldu

Ortaca Hayvan Dostları Derneği Türkan Dağdelen, “Burada hayvanlara yapılan ilk zehirleme değil. Daha öncede oldu, silahla köpeklerini vurdular. Bu yörede bazı şeyleri aştığımı düşünüyordum ama ne yazık ki kötü insanlar her yerde var.  Zehir sadece şuradaki 3-5 kediye yapılmış bir eylem değildir. Zehir Kamu sağlığını tehlikeye sokmaktır. Sokakta oynayan çocukların hayatını tehlikeye sokmaktır. Hepimize yapılmış bir eylemdir. Çünkü zehir toprağa girdiği zaman öyle iki günde yok alacak bir şey değildir. Topraktan su, meyve ve sebze olarak insan vücuduna geri dönmektedir. Suç duyurusunda bulunacağız. Fakat her zaman ki gibi elimizde delil yok. Burada bir sürü insan var, hangi birini suçlayacaksın. Suçlular her zaman aramızda bunu biliyoruz. Şüphelerimiz de var. Emniyet görevlileri tutanak tuttular.E mniyet mensubu arkadaşarımızın, savcımız ve hakimimiz elikolu bağlı. Bulsak bile fazla ceza veremiyorlar. Böyle bir kısır döngü içerisindeyiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.