

Soruşturma başlatıldı
Ortaca Devlet Hastanesi acil servisine kolonya içtiği gerekçesiyle tedavi için getirilen, taburcu edildikten bir süre sonra fenalaşarak karga tulumba tekrar getirildiği hastanede yaşamını yitiren Uğur Özdemir’in ölümünde ihmal olup olmadığının belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.
Olayın duyulmasının ardından Muğla Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Muğla Kamu Hastaneler Birliği ve diğer ilgili kurumlar tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.
Uğur Özdemir’in, alkol komasında olmasına rağmen tedavi için servise alınması, daha donanımlı bir hastaneye neden sevkinin yapılmadığı araştırılacak.
-Olay-
45 yaşındaki Uğur Özdemir, kolonya içtiği gerekçesiyle yaklaşık 20 gün önce sabah saatlerinde Ortaca Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Bir süre tedavi altında tutulan Özdemir, hakkında adli vaka olması sebebiyle ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine de bilgi verildikten sonra tedavisinin devamını istemediği gerekçesiyle taburcu edildi. Hastaneden ayrılan Uğur Özdemir hastane duvarının dibine çöktü kaldı. Bir süre sonra hastane duvarının dibinde yatan birini gören vatandaşlar, Ortaca Devlet Hastanesindeki görevlilere, 112’ye ve emniyet ekiplerine haber verdi. Yerde 4 saat yatan şahsı almaya Zabıtalarla kamyonet geldi. Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine kamyonete alınmayan Uğur Özdemir Ortaca Devlet Hastanesi’nden getirilen sedyeye alınarak hastaneye götürüldü. 1 gün hastanede yatan Özdemir, burada hayatını kaybetti. Uğur Özdemir’in hiçbir yakınına ulaşılamayınca cenazesi yapılan işlemlerin ardından Ortaca Belediyesi görevlileri tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca merkez mezarlığına defnedildi.