

Dalaman Hükümlülerden
“Bir Anda” adlı tiyatro
Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlüler tarafından sahnelenen “Bir anda” adlı tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi.
Tiyatro oyuncusu ve oyunun yazarı Günay Turgut ile 5 ay çalıştıktan sonra ilk kez sahneye çıkan hükümlüler profesyonel oyuncuları aratmadı.
Hükümlüler, “Dinamik Huzurevi”nde yaşamlarını sürdüren yaşlıların neşe dolu bir gününü canlandırdı.
Tiyatro sanatçısı Günay Turgut, “Müthiş bir deneyimdi benim için. Hiç bilmediğim bir dünyanın içerisinde 5 ay hükümlü arkadaşlarla birlikteyim, harikaydılar. Özellikle bir kaçını dışardan yapımcılar heyecanla tahliye olmalarını bekleyeceklerdir diye umut ediyorum.
“Oyunun ismi, ‘bir anda’, çünkü ölüm bir anda geliyor ve kime nerde ne zaman geleceği belli değil. Yaşlılar huzur evlerinde ölümü bekleyen insanlar olarak görülüyor. Oysa ki benim oyunumun sonunda huzur evinin sahibinin 16 yaşındaki kızı vefat ediyor. İnsanlara seyirci koltuğunda otururken bu duyguyu geçirmek istedim. Sanıyorum da başarılı olduk” dedi.
Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, “Oyun çok güzeldi, mesajlar içeriyordu. Yaşlıların, yaşlılık sonrası durumun, sağlıklıyken sağlığın kıymetini bilmemiz gerektiğini, yaşlanmanın hayatın sonu olmadığının mesajlarını içeriyordu. Hükümlülerimiz Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürümüzün organizasyonu ile ve değerli hocamızın çok güzel bir gösteri, tiyatro gösterisi hazırlamışlar, kendilerine tekrar buradan emekleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah bu tür tiyatro, spor ve müzik etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.
Oyunun ardından Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker ve protokol üyeleri tarafından katkılarından dolayı tiyatro sanatçısı Günay Turgut’a plaket, oyunda yer alan hükümlülere başarı sertifikaları verildi.
Tiyatro gösterimini, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Okan Mumcu, Dalaman Hava Meydan Komutanı Albay Savaş Cenik, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengönül, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Vehbi Demir, Abdullah Amanvermez, Hakim Hülya Gürlek, Abdülkadir Ergün, Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan, kurum müdürleri ve infaz kurumu hükümlüleri izledi.