Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C
REKLAM ALANI
Mart 17, 2018 8:54 am
2.543
A+
A-

Türkiye Atletizm Şampiyonlarının annelerini bir araya getirmek ve onlara Dünya Kadınlar Günü kapsamında teşekkür etmek amacıyla kutlama yemeği düzenlendi.

Dalaman, Yosun Restaurantta düzenlenen yemeğe özel sporcuların annelerinin yanı sıra bu alanda emek veren birçok anne ve onların sevenleri katıldı.

TNGP0998 -

-Her zaman yanlarındayız

Geceye katılarak ailelerin mutluluğuna ortak olan Ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik, şampiyon sporculara saat hediye etti.

Özel sporcuların ve ailelerin herzaman yanlarında olduklarını söyleyen Karaçelik, “Türkiye Özel Sporcular Atletizm Şampiyonasında başarı göstererek bizleri gururlandıran çocuklarımızı, ailelerini ve onlardan eğitimlerinde büyük emek veren Türkiye Özel Sporcular Atletizm Antrenörü Darika Adatovna Acar’a teşekkür ediyorum” dedi.

TFFM3953 -

-Kahraman anneler

Türkiye Özel Sporcular Atletizm Antrenörü Kırgız Darika Adatovna Acar, yaptığı konuşmada “Çocuklarının iyi bir eğitim alıp kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmesi için gece gündüz çalışan her zaman takdiri hak edip onurlandırılması gereken annelerimizdir. Ben onlara kahraman anneler diyorum” dedi.

Darika Adatovna Acar, “Bu çocuklar çaresiz değil, doğru ve yoğun eğitim yansıra yapılacak her çeşit spor faaliyetleriyle ailelerin sevgisi ve karşılaşacakları tüm eğitmenlerin desteğiyle hayatlarını kazanabilirler. Bugün meleklerimizi dünyaya getiren ve her türlü koşulda onların arkasında olan eli öpülesi annelerimize teşekkür etmek için bir aradayız. Bu iş ekip işidir, bu vesileyle, onları destekleyen tüm okul öğretmenlerine akraba komşu ve tüm arkadaşlarına dalaman ve ortaca halkına özellikle de desteklerini esirgemeyen Dalaman ve Ortaca belediyesine sonsuz teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Darika Adatovna Acar kimdir?

Kırgızistan doğumlu Darika, tıbbı ve biyoloji öğretmenliği bölümünü bitirdi. Ardından girdiği uluslararası ilişkiler bölümünde bugün Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan eşiyle tanıştı ve Türkiye’ye geldi.  Kendisi Türkiye özel sporcular spor federasyonu antrenörü, karate siyah kuşak sahibi,  antrenörü ve hakemi, vücut geliştirme ve fitness federasyonu antrenörü ve hakemi, jimnastik federasyonu pilates antrenörü, uluslar arası yoga ve yogalates eğitmeni bir yaşam lideridir. Kendisi yedi babasından gelen refleksioloji, duyu bütünleme ve davranış uzmanlığını kendi akademik bilgi ve becerileriyle de bütünleştirerek beşinci kuşak olarak bu mesleği yürütmektedir.

Darika Acar, Türkiye’de yüzlerce çocuğun tedavisinde yer aldı. Özellikle otizmli çocuklarla, beyin felci geçiren hastalara, asperger sendromu, rett bozukluk, çocukluğun uyum sağlayamama (dezintegratif) bozukluğu, başka türlü adlandırılamayan yaygın gelişimsel bozukluk, a tipik otizm, cp (cerepral palsi) , ses felci olan pek çok kişiye terapiler uyguladı. Terapilerine aile terapisini de ekleyerek özel çocukların ailelerinin zorlukları aşmalarını kolaylaştırdı. Aynı zamanda bu çocukların sporla tanışmalarını, yarışmalara katılmalarını sağladı.

Melahat Kanbur

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.