Dolar 32,5561
Euro 34,9867
Altın 2.425,66
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dalaman’da bisiklet turu

Dalaman’da bisiklet turu
REKLAM ALANI
Mart 26, 2022 6:57 pm | Son Güncellenme: Mart 26, 2022 7:00 pm
1.465
A+
A-

 Dalaman ilçesinde vatandaşların katılımıyla bisiklet turu düzenlendi.

Dalaman Kaymakamlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Dalaman Belediyesi işbirliğinde yapılan organizasyona Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz’den katılan yaklaşık 300 kişi Dalaman Atakent mahallesindeki Dalaman Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulundan başlayarak, Kayacık sahiline kadar 10 kilometre pedal çevirdi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından startı verilen organizasyonda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, turizm cenneti Muğla’da turizmin sadece deniz, kum, güneş üçgeninden ayrılıp aynı zamanda sağlık turizmi, spor turizmi ve kültür turizmi şeklinde çeşitlendirmek istediklerini söyledi.

Muğla Valiliği öncülüğünde Muğla’da aynı kültürel özelliklere benzer özellik gösteren ilçeler belirlenerek destinasyon merkezleri oluşturulduğunu ifade eden Yakuta, “Dört tane destinasyon merkezi oluşturuldu. Burada şu anda içinde bulunduğumuz Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçeleri aynı destinasyon merkezi içerisinde. Bu yöreye uygun olarak turizmi geliştirmeye yönelik yapmış olduğumuz çalışmalardan bir tanesi de bugün gerçekleştireceğimiz bisiklet turu. Vatandaşlarımıza bisikleti sevdirmek ve sağlık açısından önemini tekrar belirtmek için bu etkinliği gerçekleştirdik” dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş da, “Dalaman sadece deniziyle, havalimanıyla, doğasıyla değil bisiklet ve yürüyüş için rotalarıyla da öne çıkan bir ilçemiz. Dalaman’ı hep birlikte tanıtmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Dalaman Bisiklet Derneği üyesi Güneydoğu gazisi Özcan Aslan, “Gerek ulaşımda olsun gerekse sporda olsun artık bisiklet bizim için yaşam tarzı haline geldi. Ben Güneydoğu gazisiyim sol ayağım protez. Bisikletle tanıştıktan sonra eski kaybettiğim hareketli yaşama, sporla uğraşıma tekrar bisiklet sayesinde dönebildim. Ve daha sağlıklı bir yaşam sürüyorum. Onun için herkese tavsiye ederim” diye konuştu.

Feridun Ekmekci de, “Bisiklet en güzel ekonomik, çevreci, sağlığa dayalı faydaları olan güzel bir ulaşım aracı. Temennimiz bisikletli ölümler olmasın diyoruz. Hükümetlerden, ulaşımdan, çevre bakanlığından güvenli bisiklet yolları istiyoruz” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Halit Filiz, “Çocuklarımız bisiklet sürmeye çok hevesli. Çocukların istemesiyle ailece bu etkinliğe katıldık. Çok güzel bir gün geçirdik.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.