Dolar 32,4297
Euro 34,4575
Altın 2.489,12
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 17°C

112’den önce “SSHD” aranmış

112’den önce “SSHD” aranmış
REKLAM ALANI
Kasım 27, 2017 7:59 am | Son Güncellenme: Kasım 27, 2017 8:16 am
1.424
A+
A-

112’den önce “SSHD” aranmış

“Sağlıkçı yerine zabıta, sağlık aracı yerine kamyonet” gelmesinin nedeni ilgili tüm kurumlar tarafından soruşturuluyor.

Ortaca Devlet Hastanesi acil servisine kolonya içtiği gerekçesiyle tedavi için getirilen, taburcu edildikten bir süre sonra fenalaşarak karga tulumba tekrar getirildiği hastanede yaşamını yitiren Uğur Özdemir’in ölümünde ihmal olup olmadığının belirlenmesi için soruşturma sürüyor.

Ortaca Devlet Hastanesi duvarının dibinde baygın halde yatan Uğur Özdemir için, Zabıtalar, Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ortaca Ofisindeki görevlileri aradı, görevliler 112 veya hastaneden destek alabileceklerini önerdi.

-100 bin nüfusa 1 araç, o da Fethiye’ye görevlendirildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından da konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı konuyla ilgili olarak kendilerine Ortaca Belediyesi Zabıta ekiplerince bilgi verildiğini, ambulans talebinde bulunulduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, Kurumda, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, ilçelerinde kullanılmak üzere 1 adet hasta nakil ambulansı bulunduğu, Kurumun evde bakım hizmetleri adı altında yürütmekte olduğumuz projede, yatağa bağımlı hastaların hekim tarafından verilen reçeteye istinaden evlerinde tıbbi bakımları ve genel bakımları yapıldığı belirtildi.

……. “Olayın yaşandığı 31.10.2017 tarihinde Ortaca ilçesindeki ofisimiz Ortaca Belediyesi zabıta ekiplerince aranmış, Ortaca Devlet Hastanesinin bahçe duvarı dibinde yatan bir vatandaş olduğunu bildirmişler ve ambulans talebinde bulunmuşlardır. Ofis görevlimiz hasta nakil ambulansımızın şuan için Fethiye’ye hasta götürdüğünü bildirmiş ve 112 veya hastanenin yakınında olduğu için hastaneden destek alabileceğinin bilgilendirmesi ve yönlendirmesini yapmıştır.”

-Olay-

yedek insanlığın öldüğü an - 112’den önce “SSHD” aranmış

45 yaşındaki Uğur Özdemir, kolonya içtiği gerekçesiyle 31 Ekim 2017 günü sabah saatlerinde Ortaca Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Bir süre tedavi altında tutulan Özdemir, hakkında adli vaka olması sebebiyle ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine de bilgi verildikten sonra tedavisinin devamını istemediği gerekçesiyle taburcu edildi. Hastaneden ayrılan Uğur Özdemir hastane duvarının dibine çöktü kaldı. Bir süre sonra hastane duvarının dibinde yatan birini gören vatandaşlar, Ortaca Devlet Hastanesindeki görevlilere, 112’ye ve emniyet ekiplerine haber verdi. Yerde 4 saat yatan şahsı almaya Zabıtalarla kamyonet geldi. Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine kamyonete alınmayan Uğur Özdemir Ortaca Devlet Hastanesi’nden getirilen sedyeye alınarak hastaneye götürüldü. 1 gün hastanede yatan Özdemir, burada hayatını kaybetti. Uğur Özdemir’in hiçbir yakınına ulaşılamayınca cenazesi yapılan işlemlerin ardından Ortaca Belediyesi görevlileri tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca merkez mezarlığına defnedildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.