Dolar 32,5388
Euro 34,8796
Altın 2.488,64
BİST 9.585,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Cansu Kaya’nın öldüğü yere çiçekler bırakıldı

Cansu Kaya’nın öldüğü  yere çiçekler bırakıldı
REKLAM ALANI
Haziran 20, 2016 7:24 am | Son Güncellenme: Haziran 20, 2016 8:38 am
1.826
A+
A-

Cansu Kaya’nın öldüğü

yere çiçekler bırakıldı

DSC_0165

 

Ortaca Dalyan Kanalı’nda cesedi bulunan Cansu Kaya, ölüm yıl dönümünde, yakınları tarafından cesedin çıkarıldığı iskeleye, genç kızın kanaldan çıkarıldığı anı temsilen cansız manken bırakılarak anıldı.

 

Yakalarında genç kızın fotoğraflarını taşıyan Cansu Kaya’nın babası Osman Kaya, ablası Burcu Kaya, aile avukatı İsmail Can Varol ve yakınları, cesedin çıkarıldığı iskeleye ve kanala karanfil atarak genç kızı andı.

– Cansız manken getirildi

Yakınları, Cansu Kaya’nın cansız bedeninin kanaldan çıkarıldığı anı simgeleyen cansız bir mankeni, cesedinin çıkarıldığı Dalyan Kanalı üzerindeki çay bahçesi iskelesine getirdi. Grup, daha sonra Türkiye’de cinayete kurban giden kadınların isimlerinin yazılı olduğu dövizleri ve ‘Ben boğulmadım’, ‘Cansu, canımız’ ve ‘Uçkurunuza sahip çıkın’ yazılı dövizleri mankenin etrafına yapıştırdı. İskeleye ve kanala karanfil ve çeşitli çiçekler bırakan grup, cansız mankenin etrafına da mumlar yaktı.

Cansu Kaya’nın babası Osman Kaya ise, tek isteklerinin adaletin yerini bulması olduğu ifade ederek, şunları söyledi:

“Cansu öldürüleli bugün 1 yıl oldu. İnşallah hak ettikleri cezayı alırlar. En ağırlaştırılmış şekilde. Tek isteğimiz o.”

– “Çok önemli bir fotoğrafa ulaştık”

Aile avukatı İsmail Can Varol, yaptığı açıklamada, Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili yeni bir fotoğrafa ulaştıklarını söyledi.

Dosyanın mevcut haliyle Cansu’nun cinsel istismara uğradığının ve hunharca katledildiğinin kendilerine göre çok açık bir şekilde ortada olduğunu anlatan Varol, “Mevcut dosyadaki deliller yeterli. Ancak soruşturmanın genişletilerek başkaca ek delil ibraz edeceğiz. Cansu’nun özellikle boğazında boğularak öldürüldüğüne, elle veya bir cisimle boğularak öldürüldüğüne dair çok önemli bir resme ulaştık. O resmi mahkemeye ibraz edeceğiz” dedi.

Varol, 24 Haziran’da yapılacak olan duruşmada, otopsiyi yapan adli tıp uzmanının mahkemede tanık ve bilirkişi sıfatıyla dinleneceğini, böylece sanıkların bu suçu işlediğinin başkaca bir delile gerek kalmaksızın kesin bir şekilde kanıtlanmış olacağını ileri sürdü.

Ölümünün birinci yılında cinsel saldırıya uğrayan ve hunharca katledilen Cansu’yu anmaya geldiklerini belirten Varol, “Soruşturma aşamasında ciddi ihmaller var. Soruşturmanın seyrine göre bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Cansu’ya bir de söz vermeye geldik. Cansu’nun katilleri mutlaka hak ettikleri cezayı alacaklar. Buna söz veriyoruz. Kovuşturmanın sonucu hakkında bir şüphemiz yok. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum” diye konuştu.

– Olay

Cansu Kaya, geçen yıl 14 Haziran’da kaybolduktan iki gün sonra Dalyan Kanalı’nda ölü bulunmuş, olayla ilgili M.P.Ç. ve Necati D. tutuklanmıştı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile 10 Haziran’da olay yerinde sanıkların da katılımı ile keşif yapılmıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.