Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

CHP Muğla Milletvekili Demir, “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi” diyorsunuz, Göcek Tüneli’ni çözemiyorsunuz”

CHP Muğla Milletvekili Demir, “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi” diyorsunuz, Göcek Tüneli’ni çözemiyorsunuz”
REKLAM ALANI
Aralık 5, 2016 11:08 am | Son Güncellenme: Mart 5, 2020 6:31 pm
2.062
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Demir,
“3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi” diyorsunuz, Göcek Tüneli’ni çözemiyorsunuz”
CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 2016 bütçesi kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçesi görüşülürken Muğla’nın ulaşım sorunlarını ve açılamayan Göcek Tüneli’ni gündeme getirdi.
Bakanlık, Plan Bütçe gündemine gelen projelerin önemini vurgularken, yapılması gereken detayları gözden kaçırdıklarını ifade eden Demir, “Kanal İstanbul gibi büyük vizyon projeleriniz var, projeleriniz bunlarla sınırlı mı yoksa daha henüz açıklamadığınız projeleriniz var mı? Bakanlığınızın uzay ile ilgili bir projesi var mı? Türkiye’de uzay merkezi kurmayı planlıyor musunuz? Çünkü o kadar büyük projelerden bahsettiniz ki, uzaya hiç değinmediniz. Sayın Bakan, bu kadar büyük projeleri burada görüşürken dikkatinizden kaçan bazı detaylar var. Yol güvenliği konusunda özellikle işaretlemede ciddi çalışmalar göremiyoruz. Ülkemizde Teröre verdiğimiz vatandaşlarımızın canları kadar maalesef motosikletle trafik kazalarında kaybediyoruz. Bu yıl içerisinde Seydikemer ilçemizde en azından 20’ye yakın gencimizi trafik kazasında kaybettik. Diğer ilçelerimizi saymıyorum. Bu konuda ölümlerin önüne geçmek için karayollarımızda güvenlik önlemleri almayı planlıyor musunuz?”
-Yatağan-Milas Yolu bitmesi için kaç ihale daha yapılması gerekiyor?
Başbakanlık görevini devralmadan önce geçtiğimiz şubat ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a da aynı sorunları yönelten Muğla Milletvekili Demir, “Yatağan’da milyon liralara yapılan trompet kavşak var, bu kavşak Muğla Aydın karayolu üzerinden Yatağan’a, Milas’a ve Bodrum’a ayrılıyor. Trompet yani “ucube kavşak” hala kazalara sebep olmaya devam ediyor. Bu ucube kavşağı değiştirmek için daha önceki bakanlarla da görüştük, hep “Evet, düşünüyoruz, görüşüyoruz.” dediler sonuç ortada bir çalışma yok.
Muğla turizm, tarım kenti fakat özellikle ulaşımda oldukça yetersiz ve ciddi sorunlar var. Sayın Bakan Ahmet Arslan Bey bu komisyonda üyeyken de özellikle Yatağan – Milas’ın yollarını konuşmuştuk. Bu yol birçok ihale ve şirketlerin işi bitirememesi ile sonuçlandı. Turizm güzergâhı olan Yatağan Bodrum yolu, Yatağan çıkışından Eskihisar Kavşağına kadar hala tamamlanamadı. Bu yolun bitmesi için kaçhurdacı ihale daha yapılması gerekiyor?”
-Devletin parası ile yapılan tünel neden açılamıyor?
“Göcek Tüneli biteli altı yedi ay oldu. Projelerinizde İstanbul kanalından bahsediyorsunuz. “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi” diyorsunuz, Göcek Tüneli’ni çözemiyorsunuz. Devletin, halkın parasıyla Tünelin yapımı tamamlanan tünelin açılamamasının sebebi nedir? Ne zaman açmayı planlıyorsunuz?” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.