Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

2. Ulusal Karikatür Yarışması Başlıyor

2. Ulusal Karikatür Yarışması Başlıyor
REKLAM ALANI
Mayıs 7, 2014 7:45 am | Son Güncellenme: Mayıs 6, 2014 7:51 pm
1.410
A+
A-

2. Ulusal Karikatür Yarışması Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ön çalışmalarını tamamladığı “Muğla 2. Ulusal Karikatür Yarışması” ile karikatüristleri ve karikatür severleri bir araya getiriyor.
2. si düzenlenen yarışmanın konusu “Sevgi, Barış ve Dostluk” olarak belirlendi. Son başvuru tarihi 6 Haziran olarak açıklanan yarışmada, jüri 7 Haziranda toplanacak ve 13 Haziran 2014 Cuma günü ödül töreni düzenlenecek.
Yarışmanın jüri üyeleri ise şu isimlerden oluşacak: Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Yrd. Doç. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör.-Karikatürcü), Şevket Yalaz (Karikatürcü), Sait Munzur (Karikatürcü), A. Kadir Uslu (Karikatürcü), Savaş Ünlü (Mizah Yazarı), Mehmet Selçuk (Karikatürcü-Koordinatör) ve Serkan Devecioğlu (Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü).
Yarışmaya ait teknik şartname ise aşağıdaki gibidir:
KATILIM KOŞULLARI:
1-) Yarışma ulusal ölçekte düzenlenmiş olup, tüm karikatürcülere açıktır.
2-) Çizim tekniği serbesttir. Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı ( ıslak imza ) olması gerekmektedir.
3-) Karikatür boyutları en az A4 ( 21 x 29.7 cm ) en fazla A3 ( 29.7 x 42 cm ) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.
4-) Yarışmacılar en fazla 3(üç) adet karikatür gönderebilirler.
5-) Gönderilecek karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir ama; hiçbir ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu bildiği karikatürler değerlendirilmeyecektir. Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.
6-) Her eserin arka yüzüne katılımcıların bilgileri mutlaka yazılmalıdır. ( Ad, Soyad, Adres, Telefon, e-posta ). Bu bilgileri içermeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
7-) 10-18 yaş arası genç katılımcıların başvurularına, nüfus cüzdanı fotokopisi eklemeleri gerekmektedir.
😎 Karikatürlerin hasar görmemesi, kesinlikle katlanmaması, şartnameye uygun olarak; adrese kargo, iadeli taahhütlü posta veya elden ulaştırmalıdır.
9-) Yarışma Jürisi’nin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecektir.
10-) Muğla dışında oturan ve yarışmada ödül kazanan katılımcıların şahsına ait yol masrafları, otel ücretleri yarışma organizasyonu tarafından karşılanacaktır. Ödül kazandığı halde törene katılamayanların ödülleri kendilerine gönderilecektir.
11-) 18 yaş altı ödül kazanan katılımcılarımızın sadece kendisiyle birlikte gelecek anne ya da babasının (Akrabası) yol masrafları karşılanacaktır.
12-) Yol masrafları otobüs bileti üzerinden gidiş-dönüş olarak ibraz edilecektir.
13-) Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Katılımcılar ödül alsın veya almasın karikatürlerin her türlü kullanım haklarını MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’ne devreder.
14-) Yarışmaya gönderilen karikatürler içerisinden jüri tarafından seçilen ve sergilenmeye değer görülen eserler MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ tarafından bir albümde toplanacaktır. Albümde karikatürü yayınlananlara telif ödenmeyecektir.
15-) Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar, karikatürcüler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
JÜRİ TOPLANMA TARİHİ: 7 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ
SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ: 9 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ
ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ TARİHİ: 13 HAZİRAN 2014 CUMA

SEÇİCİ KURUL:
1-) Gürbüz Doğan EKŞİOĞLU (Yrd. Doç. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör. -Karikatürcü)
2-) Şevket YALAZ (Karikatürcü)
3-) Sait MUNZUR (Karikatürcü)
4-) A.Kadir USLU (Karikatürcü)
5-) Savaş ÜNLÜ (Mizah Yazarı)
6-) Mehmet SELÇUK (Karikatürcü-Koordinatör)
7-) Serkan DEVECİOĞLU (Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü)
ÖDÜLLER:
BİRİNCİ: 5000 TL.
İKİNCİ: 3500 TL.
ÜÇÜNCÜ: 2000 TL.
ÜÇ KİŞİYE MANSİYON ÖDÜL BEDELİ OLARAK 1000 TL.
18 YAŞ ALTI KATEGORİDE YARIŞAN 2(İKİ) KİŞİYE 500’ER TL.
BİR (1) KİŞİYE ” TURHAN SELÇUK ÖZEL ÖDÜLÜ” 500 TL. VERİLECEKTİR.
ADRES VE İLETİŞİM:
Muğla Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü,
Şeyh Mah. Belediye Sok. Merkez / MUĞLA
Yarışma Sorumlusu: Serkan DEVECİOĞLU
Telefon: 0. 252. 212 2614
ALO BELEDİYE: 444 48 01
www.mugla.bel.tr / info@mugla.bel.tr

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.