Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

28. MENTEŞE BEŞPINAR YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILDI

28. MENTEŞE BEŞPINAR YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILDI
REKLAM ALANI
Ağustos 8, 2022 5:52 pm
990
A+
A-

28. MENTEŞE BEŞPINAR YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILDI

 

Muğla’nın Kavaklıdere İlçesinde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Pandemi dolaysıyla İki yıl ara verilen ve bu yıl 28.si düzenlenen büyük ilgi gören yağlı pehlivan güreşleri, 6 Ağustos Cumartesi akşamı Nadide Sultan Halk Konseri ile başladı güreşler hava muhalefetine rağmen çok büyük katılımla gerçekleşti.

Ege Bölgesinin marka güreşlerinden olan Kavaklıdere Yerküpe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri 7 Ağustos Pazar günü yapıldı güreşlere çok büyük katılım oldu hazırlanan park yerlerine rağmen büyük bir trafik yoğunluğu oldu.

thumbnail 1 - 28. MENTEŞE BEŞPINAR YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILDI

13 kategoride toplamda 32’si başpehlivan olmak üzere 300 güreşçinin katıldığı Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’in ev sahipliği yaptığı güreşlere, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Afyon Başmakçı kaymakamı Ali Ekber Ateş, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, CHP Milletvekili Süleyman Girgin, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, daire amirleri, Çevre İlçelerin Belediye Başkanları, siyasi parti İlçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sektör temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Güreşlerde başarılı olanlara madalya ve paraları takdim edildi. Güreşlerin başpehlivanı ise samsun Lâdik’ten Fatih Atlı oldu.

GÜREŞ AĞASI 200 BİN LİRA İLE SEZER TOMAY OLDU

Ğüreş ağalık yarışına katılan 5 kişi arasından güreş ağası Tomay şirketler grubu başkanı Yatağan İlçesinde de otomotiv sektörü üzerine ticaret yapan Sezer Tomay oldu.

Burada konuşan, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, “Bilindiği üzere Kavaklıdere Yerküpe Beşpınar geleneksel yağlı pehlivan güreşleri marka oldu. Ata mirası Yörük kültürünü yaşatacağız. Burada hem Ata sporumuz olan güreşleri geleneksel olarak devam ettiriyoruz hem de buraya gelen vatandaşlar güreşleri izlemenin yanı sıra, güreş alanının altında bulunan doğa harikası antik mağaraya ziyaret ediyor. Ayrıca buz gibi akan suları ve doğal güzelliği görme fırsatı buluyor. Ben bugün buraya gelerek güreşlerimize katılan vekillerimize, Kaymakamımıza, İl başkanımıza, belediye başkanlarımıza, daire amirlerimize, siyasi partilerin başkan ve temsilcilerine, belediye meclis üyelerine, muhtarlarımıza, güreşçilerimize halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar zor iş bu konuda gece gündüz çalışarak katkı yapan memur işçi tüm personelime de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Güreş ağası Tomay’da; Kale ve Beyağaç İlçelerinde güreşlerle ilgim çok oldu daha öncede iki kez güreş ağası oldum. Ata sporumuz güreş ilgi alanım bende göstermiş olduğunuz ilgiden ve güzel etkinlikten dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ağalık koçunu belediye işçilerine bağışlıyorum ayrıca Jandarma ve emniyete de birer koç hediye ediyorum’ dedi.

Güreşlerde ağalık yarışı sonra büyük Türk Bayrağı açıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.