Dolar 41,8453
Euro 49,0296
Altın 5.772,25
BİST 10.370,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
20°C
Parçalı Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C

3 birlik ve kooperatife Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi

Ağustos 14, 2024 9:35 am
408
A+
A-
 3 birlik ve kooperatife Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığının birinci derece tarımsal amaçlı örgüt ve üyelerine yönelik yeni destekleme modeline işaret edildi.

Muğla‘da 3 üretici birliğinin bu kapsamda ilave desteklerden yararlanma hakkı kazandığı bilgisi verilen açıklamada, “Türkiye genelinde toplam 103, Muğla‘da ise gerekli yeterliliği sağlayabilen 3 tarımsal amaçlı birlik ve kooperatif Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi almaya hak kazandı.” ifadesi kullanıldı.

Bu kuruluşların Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği-MAYBİR, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği ve Milas İlçesi Süt Üreticileri Birliği olduğu, üyelerinin hayvancılık desteklemeleri kapsamında ilave destek alabileceği belirtildi.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, kentteki 3 üretici birliğinin Bakanlık tarafından belirlenen kriterleri karşılamasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Üretim açısından bu belgeyi çok önemsediklerini belirten Saylak, “3 birliğimizin bu kriterleri karşılıyor olması, Muğla‘mızın tarım sektöründe kaliteyi ve standartları yükseltme adına atılan çok önemli ve değerli bir adımdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Tarımsal amaçlı örgütlerin derecelendirme kapsamına alınabilmesi için bazı koşulları karşılaması gerektiğini belirten Saylak, şunları kaydetti:

“Öncelikle Bakanlık kayıtlarında veya Kooperatif Bilgi Sistemi’nde yer alan, son 5 yılda genel kurul toplantılarını düzenli olarak yapan, son 2 yılda üyelerine girdi temini gerçekleştiren, ortak makine parkı gibi hizmetleri yerine getiren, kurumsal yapısı, mali durumu, genel ve sosyal faaliyetleri toplam 24 kriterden en az 60 puan alabilen üretici örgütlerimiz ilave destekler almaya hak kazandı. Hem birliklerimize hem de üyelerine hayırlı, uğurlu olsun.”

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.