Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Sana da, “Eyvallah!!!”

Sana da, “Eyvallah!!!”
REKLAM ALANI
Mayıs 27, 2015 7:43 am | Son Güncellenme: Mayıs 27, 2015 7:46 am
1.593
A+
A-

Sandıktan birinci çıkan Rektör Saatcı’yı atamayan Erdoğan’a, Başkan Saatcı’dan net mesaj;

Sana da, “Eyvallah!!!”

 

 

295 akademisyenin oy kullandığı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın kardeşi mevcut rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı, 43 oy farkla seçimle sandıktan birinci çıkmıştı. Sandıktaki sonuca rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tercihini sandıktan ikinci olarak çıkan Adem Korkmaz’dan yana kullandı. Başkan Saatcı, “Onun tasarrufudur. Eyvallah!  Ama kırıldığımı da çok açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum” dedi.

 

“Rabbim istemediyse, mesele kapanmıştır”

2011 yılından bu güne Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Rektörlük görevini başarıyla yürüten Fethiye’li Prof. Dr. Mustafa Saatcı, üniversitede yapılan rektörlük seçimlerinde 114 oy olarak en yakın rakibine 43 oy fark atmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmadı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın kardeşi olan Prof. Dr. Mustafa Saatcı’nın yerine, seçimlerden ikinci sırada çıkan Prof. Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ Rektörü olarak atanan isim olmuştu. Fethiye’de olduğu gibi, Burdur’da da üzüntüyle karşılanan atama kararının ardından, Prof.Dr. Mustafa Saatcı, sosyal medya hesabından duygularını şu sözlerle ifade etmişti; “Üniversitemizden ve şehrimizden aldığımız takdir bizim için makamların en değerlisidir. Benim istediğimi Rabbim istemediyse, mesele kapanmıştır.”

 

“Kırıldım”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, kardeşi Mustafa Saatcı’nın atanmamasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Saatcı, “Kardeşim canım, ciğerim benim. Her şeyim. Ancak teamüller böyle olmadığı için çok fazla yorum yapmıyorum. Ancak kırıldığımı da çok net ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, 144 oy alıp birinci olmasına rağmen kardeşimi atamadı. İkinci arkadaşımızı atadı. Onun tasarrufudur. Eyvallah!  Ama kırıldığımı da çok açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Benim kırıldığımın altını da sizler doldurursunuz” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.