Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Kaya ailesinin feryadı: “faili meçhul kalmasın”

Kaya ailesinin feryadı:  “faili meçhul kalmasın”
REKLAM ALANI
Haziran 18, 2015 3:10 pm | Son Güncellenme: Haziran 18, 2015 3:11 pm
1.864
A+
A-

Kaya ailesinin feryadı:

“faili meçhul kalmasın”

 

Köyceğiz Gölü’nü denize bağlayan Dalyan Kanalı’nda 16 Haziran’da cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya olayı ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

 

Kaya’ya ait olan cep telefonu, elbiseleri ve çantası halen bulunamadı. Cansu’nun cesedinin bulunduğu yerde dalgıçlar tarafından arama çalışması başlatıldı.

-FAİLİ MEÇHUL KALMASIN

Cansu Kaya’nın babası Osman Kaya, yaptığı açıklamada, olay günü kendisinin il dışında arılarının yanında olduğunu söyledi.

Kızının kaybolduktan sonra emniyet güçleri ve akrabaları tarafından arandığını anlatan Kaya,  Cansu’nun cesedini tesadüfen ablasının ararken göl kenarında bulduğunu ifade etti.

Ailece çok üzüntülü olduklarını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

“Özgecan gibi bizler de yandık. Başka birilerinin yanmaması için faillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Keşke kızıma gelinlik giydirebilseydim ama biz kefen giydirdik. Bu yaşadığımız acıyı başka birisinin yaşamamasını istiyoruz.”

Kızının açıktan lise okuduğunu ve başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Kaya, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporla birlikte faillerin bir an önce yakalanmasını istedi.

Kaya’nın ablası Burcu Kaya ise, kız kardeşinin neşeli birisi olduğunu ve bir sıkıntısı olduğu kendisine geldiğini anlattı.

Cansu’nun arkadaşları arasında sevilen birisi olduğunu ifade eden Kaya, “Hayatını deli dolu yaşıyordu ama bir o kadar da ailesine düşkündü. Kimseyle bir sıkıntısı yoktu. Suçlusu kimse hepsinin bulunmasını istiyorum. Cezasını çekmesini istiyorum. Ben onu o halde bulduysam onlar daha beterini bulsunlar” diye konuştu.

-OTOPSİ RAPORU BEKLENİYOR

Baba Osman Kaya, Cansu Kaya’nın nasıl öldüğü ve olay ile ilgili kendilerine Adli Tıp Kurumundan herhangi bir belgenin gelmediğini söyledi. Olay gecesi Cansu Kaya’nın görüştüğü son kişiler olarak erkek arkadaşları U.D. ve N.D. jandarma Karakol Komutanlığına götürülerek ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Cenazesi Ortaca Mergenli Mahalle mezarlığına defnedilen Kaya’nın mezarının üzerine gelinlik bırakıldı.

-DALGIÇLAR ARAMA YAPTI

Cansu Kaya’nın cesedinin bulunduğu Dalyan Kanalı’nda İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı Marmaris Dalgıç Polis timinde görevli 4 dalgıç polis arama yaptı.

Dalyan Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı’na ait bir bot da kanalda arama yaptı. Yapılan arama sonucunda Kaya’ya ait herhangi bir eşya veya elbise bulunamadı.

 

-VALİLİK AÇIKLAMASI

Bazı internet haber sitelerinde ve basın yayın kuruluşlarında 18.06.2015 bugün “Cansu Kaya’nın Ölümü” ile ilgili çıkan haberlerde gerçeği yansıtmayan ve kamuoyunu yanıltan bilgilerin yer aldığı Valiliğimizce tespit edilmiştir.

Kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına Valiliğimizce aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

“İlimiz Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde 16.06.2015 günü saat 13.50 sıralarında Cansu Kaya’nın kanalda ölü bulunması olayının aydınlatılması için İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü birimleri ile Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı birimlerinden oluşan özel ekip oluşturulmuştur.

Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ve gözetiminde ön otopsi raporu için Dalyan Mahallesi Sağlık Ocağı’nda inceleme yapılmış, ölüm sebebi tespit edilememiş, kesin ölüm sebebinin tespiti maksadıyla Muğla Adli tıp Kurumu’na maktul sevk edilmiş henüz adli tıp raporu sonuçlanmamıştır.

Oluşturulan özel ekip tarafından ölüm sebebi ile ilgili bütün ihtimaller göz önünde bulundurularak geniş çaplı bir araştırma ve soruşturma yapılmış,  bu kapsamda maktulün bulunduğu bölgedeki bütün kamera kayıtlarının incelenmeye başlanmıştır.

Cumhuriyet Savcısı tarafından Marmaris’te konuşlu İl Emniyet Müdürlüğü Dalgıç ekibi istenmiş, 18.06.2015 günü saat 13.00’dan itibaren dalgıçlar olay bölgesinde delil aramaya başlamıştır.

Yapılan çalışmalar neticesinde 4’ü şüpheli olmak üzere toplam 11 şahsın bilgisine başvurulmuş, 1’i maktule ait, 3’ü şüphelilere ait toplam 4 ikamet adresinde arama yapılmıştır.

Oluşturulan Özel Ekip tarafından ilgili mevzuat kapsamında çok yönlü olarak çalışmalara aralıksız devam edilmektedir. Konu adli takip altına alınmıştır”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.