Dolar 32,4534
Euro 34,7838
Altın 2.439,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 23°C
REKLAM ALANI
Ağustos 5, 2017 10:26 am | Son Güncellenme: Ağustos 5, 2017 10:27 am
1.489
A+
A-

BAŞÖĞRETMENİM KİTABI ÇIKIYOR…

“Bu günü, yarına

taşımanın tek seçeneği, kitaplaşmaktır.”

Araştırmacı Yazar, Emekli Tarih Öğretmeni Günür Karaağaç, Başöğretmenim kitabının 2. cildini çıkarıyor. Ortaca’nın eğitim tarihini konu alan kitabın 1 sayısı 2003 yılında basıldı. Güncellenen konularıyla Başöğretmenim 2,  24 Kasım Öğretmenler gününde piyasaya çıkacak.

Araştırmacı Yazar, Emekli Tarih Öğretmeni Günür Karaağaç, 2003 yılında Başöğretmen adıyla Ortaca’nın Eğitim Tarihi kitabını çıkardığını söyledi.

Daha önce Eğitim Tarihi alanında Üç kitabım basıldığını dile getiren Günür Karaağaç,  Başöğretmen (Ortaca’nın Eğitim Tarihi) 2003, Marmaris’in Eğitim Tarihi (Güzin Şahinle birlikte) 2010 ve Fethiye nin Eğitim Tarihi /Hasan Gürhan’la birlikte) 2017 olmak üzere daha önce 3 kitabının yayınlandığını da smözlerine ekledi.

2016 yılında öğretmen arkadaşlarının isteği üzerine bu kitabın güncellenerek 2. cildini çıkarmaya karar verdiğini ifade eden Günür Karaağaç,  “Birinci kitabımın konularını da dikkate alarak bilgileri güncelledim. Ortaca’da yaşamış başta Köy Enstitü çıkışlı öğretmenler olmak üzere bana ulaşan ve benim de ulaşabildiğim üç yüze yakın meslektaşımla görüşerek bu son eserimi derleyip yazdım. Gazete köşe yazımda kendilerine ulaşamadığım emekli öğretmenlere ve halen görevi başında bulunan Sanatçı Öğretmenlere sesimi duyurmayı amaçladım” dedi.

-Öğretmen arkadaşlarım güncellenmesini istedi

Günür Karaağaç,  “Bu kitabımla 1942 de Eğitim ve Öğretime başlayan Ortaca İlkokulu günlerinden bu güne değin gelen eğitim geçmişimizi ele aldım Umarım gelecek kuşaklara bu eserlerimle eğitim geçmişimizi ulaştırmış olurum. Meslektaşlarımın dikkatine bu yazımı sunarken; ne yazık ki benden önce yöremizin eğitim ve öğretim geçmişi hiç ele alınmamış. Bunun için bu eserim çok önemli. Lütfen halen ilçemizde yaşamakta olan tüm emekli öğretmenlerimiz ve Ortaca doğumlu olup Ortaca dışında yaşayan emekli meslektaşlarım bu çağrıma dikkat buyurun. Gelecek kuşaklara biyografinizle bir mektupta siz yazın ve bu eserde yerinizi alın.

-EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ÖNEMLİ DUYURU

Aşağıdaki yazım bu esere katılmak isteyen öğretmenlerimize bir davetiyedir. İlgilerinizi bekliyor ve saygılarımı sunuyorum.

Emekli Tarih Öğretmeni ve Araştırmacı Yazar Günür Karaağaç ‘ın 2003 te basımını yaptığı “BAŞÖĞRETMEN” kitabının genişletilmiş ikinci basım çalışmaları sürmektedir. Daha çok; 2003 ten sonra emekli olan öğretmenlerin isteği üzerine, bu çalışmalar kitabın yazarı tarafından yeniden başlatılmıştır.

Kitabın konusu; Ortaca’da okullaşma ve Eğitim Öğretimdeki gelişmeler ve ayrıca 1942’de açılan Ortaca İlkokulu’ndan (Cengiz Topel) başlamak üzere 2017 yılına kadar;

1- Ortaca da görev yapmış öğretmenler,

2- Ortaca doğumlu olan öğretmenler,

3- İlçe dışında görev yapmış ve Emeklilik sonrası Ortaca’da oturan öğretmenler.

4-Bir süre öğretmenlik yapmış ve meslek değiştirmiş olanlar.

Bu kapsama giren öğretmenler ve vefat etmiş öğretmenlerin aileleri” Kitap Hazırlama” grubuna dokümanlarını ulaştırabilirler.

Atatürk’ün;” Eğitim ve Öğretim alanında yaptığı devrimler doğrultusunda hazırlanmakta olan kitap için, İSTENİLEN DOKÜMANLAR;

1-Öz geçmiş, Basımını istediği 4 adet ve ayrıca bir vesikalık fotoğraf.

2-Belgeler (ödüller, diplomalar, yazı, vs) Eğitime ilişkin görüşleri ve anıları. Öğretmenlerin; “ Hayata geçmiş önemli projeleri.”

3- Emekli olmuş ve görevi başında olan sanatçı öğretmenler bu kitapta, kendilerine ayrılan bölümde yer alacaklar.

4-Eğitim Gönüllüleri; (MEB Yer bağışlayanlar, okul derslik… Yaptıranlar ve eğitime bağış yapanlar.) Bu kitapta yer alacaktır.

5-MEB Bağlı Tüm Okullar, Yüksek Okul, Gençlik Spor Müdürlüğü, Halk Kütüphanesi ve Halk Eğitim Merkezi bu kitapta yer alacaktır.

. 6-Halen ilçe dışında olanlar ve oturanlar dokümanlarını Posta İle gönderebilirler.

Kitap hazırlama Komisyonuna verilecek dokümanlar, öğretmenlerin kendilerine ve ailelerine bir hafta içinde geri iade edilecektir.

*Son Başvuru Tarihi; 1 Eylül 2017 dir.

24 Kasım2017 Öğretmenler Günü ”KİTAP ŞENLİĞİNDE” buluşmak dileğiyle…

“Bu günü, yarına taşımanın tek seçeneği, kitaplaşmaktır.”

İLETİŞİM TEL: 0554 233 6515 Günür KARAAĞAÇ

Melahat Kanbur-Gürcan Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.