

Göcek Tüneli ücretsiz olsun
Göcek tünelinin ücretli olmasına yapılan tepkiler ve eylemlerden sonra şimdi de imza kampanyası başlatıldı.
Vatan Partisi Muğla İl Örgütü, Göcek Tüneli’nin ücretsiz olması, tamamlanan ancak bir türlü hizmete açılamayan ikinci tünelin de hizmete açılması için kampanya başlattı. Eski tünelin ise güvenlik sorunu oluşturduğuna dikkat çekildi.
Hangi siyasi görüşten olunursa olunsun kampanyaya destek isteyen Vatan partisi Muğla İl Örgütü, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi.
*Ülkemizde bulunan 172 tünelden sadece Göcek Tüneli ücretlidir.
*Seçimlerde ücretsiz olacağı sözü verildi fakat ücretsiz olması bir yana zam yapıldı.
*Son iki yılda yapılan 3 zamla birlikte geçiş ücretleri; birinci sınıf araçlar (otomobil) için 5 TL., ikinci sınıf araçlar (kamyonet) için 7 TL., üçüncü sınıf araçlar (dingilli kamyon) için 10 TL., dördüncü sınıf araçlar (TIR) için 15 TL’ye çıkarıldı.
*Tünel, geçen herkesin göreceği üzere her yerinden su akıtıyor. Bu durum ciddi güvenlik sorunu oluşturuyor.
*Tünelin pahalılığı ve güvenlik endişesi yurttaşları tek şeritli, bariyersiz, dar, aydınlatılması olmayan dağ yolundan gitmeye mecbur bırakıyor.
*Devletimizin tünelin yanına yaptığı yeni tünel bitmiş olmasına rağmen henüz hizmete açılmamıştır.
Vatan Partisi Muğla olarak;
*Devletin yaptığı yeni tünelin bir an önce ücretsiz şekilde hizmete açılması, açılamıyorsa mevcut tünele yapılan zamların geri çekilmesini talep ediyoruz.
Sadece buradan değil bölgedeki ilçe teşkilatlarımız aracılığıyla da bakanlığa verilmek üzere imza topluyoruz.
*Hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun tüm Muğlalı hemşehrilerimizi kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.