Dolar 32,5208
Euro 34,7438
Altın 2.493,99
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
REKLAM ALANI
Eylül 6, 2017 12:27 pm | Son Güncellenme: Eylül 6, 2017 12:28 pm
1.893
A+
A-

Turistlerin yeni gözdesi:

“Krater Engelli Çamur Parkuru”

as -

Ortaca’nın Dalyan mahallesinde 10 dönümlük alanda oluşturulan “Krater Engelli Çamur Parkuru” yerli ve yabancı turistlerin yeni eğlence mekanı oldu.

OMR 0030 -

Çevre ilçelerden günübirlik turlarla gelen turistler, önce çamur banyolarına giriyor, doğal havuzlarda yüzüyor. 1 saat süren parkurda birbirleriyle yarışıyor. Çamur havuzlarında yaşanan zorlu mücadeleler renkli görüntüler oluşturuyor.

“Krater Engelli Çamur Parkuru”nda yaklaşık 2 saat geçiren misafirler öğlen yemeklerini yedikten sonra uğurlanıyor.

Bölgede yapılan motosiklet ve bisiklet festivali gibi etkinliklere katılan misafirler de 10 dönümlük alanda çadırlarını kurarak kamp yapabiliyorlar.

OMR 0027 -

Bölgedeki otel ve pansiyonlardan düzenlenen turlarla, Dalyan’daki “Krater Engelli Çamur Parkuru”na gelen turistler, “heyecanlı bir organizasyon, ilk kez böyle bir tura katıldık, iyi ki Dalyan Krater çamur parkuruna katılmışım, eğlence dolu bir gün geçirdik” ifadelerini kullanarak tam not verdiler.

-Turumuzun olmazsa olmazı; “Krater Engelli Çamur Parkuru”

Fethiye, Hisarönü, Ölüdeniz, Dalyan bölgesinde safari rehberliği yapan Tur rehberi Semih Özgüder, “Dalyan turu her zaman var. Ama bu yenilik, Krater’de survaivor oyunlarımız, güzel çamur banyoları turumuza renk kattı. Misafirlerimiz burayı çok iyi buluyor. 7’den 70’e bugün 112 kişiyle Zebra safari araçlarımızla buradayız. Krater bizim için vazgeçilmez. Krater turistlerin Dalyan’daki yeni gözdesi. İşletmenin hazır yemek vermesi yerine görselliği ile Moğol barbeküsü misafirlerimizden tam not alıyor. Kısacası, turumuzun olmazsa olmazı “Krater Engelli Çamur Parkuru”. Buranın daha da tanıtılması turizmcilere alternatif etkinlikler katacaktır” dedi.

-Türkiye’de tek

Krater Engelli Çamur Koşusu işletme sahibi Erdem Korkut, Krater Engelli Çamur Parkurunun alternatif bir eğlence alanı olarak düşünüldüğünü ve Türkiye’de tek olduğunu söyledi.

Konsepti yurt dışında madran olarak bilinen çamur koşusundan tasarlayarak yaptıklarını ifade eden Erdem Korkut, “Bu engelli çamur koşusu olarak da tanımlanıyor. Bunu minimize ettik parkur haline soktuk. Tamamen doğal malzemelerden oluşturduğumuz bir alan” dedi.

-Yarışma değil, eğlence

Bölgeye gelen misafirleri en azından bir gün değişik bir ortamda ağırladıklarını belirten Erdem Korkut, “Misafirlerimizin yemeklerini veriyoruz. Önce çamur banyosu daha sonra Krater Engelli Çamur Parkuru. Grup halinde eğlenerek koşuyorlar. Herhangi bir yarışma değil. Bu, tamamen eğlence amaçlı. Onun için, her kesimden her yaştan misafirimiz koşabiliyor” diye konuştu.

-12 ay hizmet vermeye hazırız

Dalyan “Krater Engelli Çamur Parkuru”nun bölge turizmine renk kattığına da değinen Erdem Korkut, “burası sadece Krater Engelli Çamur Parkuru olarak hizmet vermiyor. Bölgede yapılan motosiklet ve bisiklet festivali gibi etkinliklere katılan misafirler de 10 dönümlük alanda çadırlarını kurarak kamp yapabiliyorlar. Sadece turizm sezonunda değil yıl boyu hizmet verecek kapasitedeyiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.