Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 21°C
REKLAM ALANI
Eylül 25, 2017 10:42 am | Son Güncellenme: Eylül 25, 2017 10:44 am
1.846
A+
A-

Kadın bisikletçilerden ortak mesaj:

“yollarda bisikletliye saygı”

Ortacalı, Dalyanlı, Köyceğizli bisiklet tutkunu kadınlar,  “5. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”na katılmak üzere Ortaca’da toplandı.

OMR 0060 -

Ortaca Kültür parkta toplanan kadınlar, Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Ortaca Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin eskortluğunda cadde ve sokaklarda bisiklet turu attılar.

Ortaca’da yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizasyonu Sevgi Kirak ve Zehra Erbil tarafından yapıldı.

21768679 1667649673269327 3208416935402249827 o -

  1. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizasyonu adına yapılan basın açıklamasını Zehra Erbil okudu.

Zehra Erbil, bu yıl 5. kez yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun, 2013 yılında İzmir’de Sema Gür’ün girişimleriyle, bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteği ile başladığını ifade eden Erbil, “5 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik Türkiye’de diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini  çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 45 şehirde eş zamanlı olarak yine gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz” dedi.

Bisikletin kent yaşamının bir parçası olduğunu dile getiren Zehra Erbil, “Bisiklet çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık” ifadelerini kullandı.

OMR 0022 -

-Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu   

Zehra Erbil açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında yapılan ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ne vurgu yapmak için buradayız. Dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinlikler zincirine Türkiye’de  İzmirli kadınlarımız yıllardır öncülük etmektedir. Biz de İzmir’de bisiklete binen kadınlar olarak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız.

21765769 1667648566602771 5119073425299848992 o - “Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu” diyoruz. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Kendilerini rahmet ve saygıyla anıyoruz. Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında “var” olmalı”

 

-Finansman ve Organizasyonu kim yapıyor

Muğla’da sosyal paylaşım kullanıcısı Kemal Önekli isimli bir kişinin “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nu kim ya da kimlerin Finanse ve organize ettiğini bilen var mı paylaşımına tepki geldi.

Kemal Önekli isimli kişi, “Bu “süslü kadınlar bisiklet turu” ülke genelinde yapılıyor. Şaka bi organizasyon değil. Finansman ve organizasyonu kim veya kimler yapıyor acaba? Bilen var mı? Paylaşımda bulundu.

 

Sezai Cildir ve Gazeteci Temel Irmak da Kemal Önekli isimli kişiye her ilçede yapıldığını, Kemal Önekli gibi kişilerin de Muğla’da dedikodu yapmaya devam etmeleri göndermesinde bulundular.

Gazeteci Temel Irmak, “Marmaris yapıyor, siz Muğla’da dedikodu yapın…”

Sezai Cilbir, ise Kemal Önekli’ye, “Bu etkinlikte bile nasıl bir şeytanlık çıkardınız anlamadım?. Bisikletler CIA, makyaj KGB, Süsler Mossad, Bisiklet yakıtları FETÖ’den” diyerek dalga geçtiler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.