Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C
REKLAM ALANI
Ekim 12, 2017 11:03 am
1.532
A+
A-

Yat limanı yine gündemde…

Süleyman Şahin, “Genel müdürün heykelini Dalaman’a dikeriz”

Aydın’ın Efeler ilçesinde “Aydın-Muğla İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı Çalışmaları” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ak Parti Dalaman Belediye Meclis Üyesi Cenk Sönmez sosyal medya hesabından toplantıya Musa Doğan, Kemal İlhan, Adnan Yüksel Kocapınar ve Hüseyin Ertuğrul ile birlikte katıldığı bilgisini paylaştı.

Cenk Sönmez, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ile görüştüklerini belirterek, “Dalaman Halkını temsilen Bütünleşik Kıyı Alanları Planı Bilgilendirme Toplantısındayız. Dalaman’ın ihtiyacı olan balıkçı barınağı, yat limanı ve kruvaziyer limanı ihtiyaçlarımızı bizzat sayın genel müdürümüze ilettik” bilgilerini paylaştı.

-Genel müdürün heykelini Dalaman’a dikeriz

şşşş -

Ak Parti Dalaman Belediye Meclis Üyesi Cenk Sönmez sosyal medya hesabından paylaştığı bilgi anında karşılık buldu. Toplantı bilgisi ilk olarak Dalaman Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Süleyman Şahin’i heyecanlandırdı.

Süleyman Şahin, “Bravo Cenk kardeşim. Yat limanına sadece yat limanı olarak değil Akdeniz çanağının lüks yatları bakım yeri olarak bakmak gerekir. Yat limanı Çevre ve Şehircilik bakanlığı 1/25.000 lik çevre düzeni haritaya işlenmesi gerekir. Ayrıca balıkcı barınağı eski ve yeni Tersakan çayı boğazları arası kazılmış vaziyette hazır. Mendirek ise 10 m derinliğe eriştikten sonra yolcu indirme yeri olarak çok müsait. Kruvazör gemileri açık deniz dalgalarından etkilenmiyor. Önemli olan yolcu iniş tarafı sağlam olmalı. Dalyan, Göcek koyları, Fethiye gezilerine yolcu indirmeye çok müsait. Bir de 1/25.000. çevre düzeni planına işlenirse olay biter. Başkan Karakuş projelerimizi biliyor. Tebrikler. Tigem altı kullanılmayan 2800 dönüm arazi. Düşük yoğunluklu spor turizmi vadisi olmalı. Hilton tarafı ise golf sahası 25.000 te olmalı. Ayrıca Şerefler Kayalılar otelinden aşağısı denize kadar termal alan ilan edilmeli ve 1-25.000 te gösterilmeli. Eski Dalaman Kent Turizmi projesinde de var idi. Termal alan değil, termal bölge yapılmalı. Kapukargın, Şeferler tammen termal bölge olursa Dalaman havalara uçar. Ayrıca Tigem altı 2800 dönüm kullanılmayan arazi bütünleşik kıyı alanında 1/25.000 çevre düzeni nazım planında düşük yoğunluklu turizm alanı ve spor vadisi olarak işaretlenmeli. Kaymakamlık projesini unutmayın.

Süleyman Şahin son olarak şu mesajı verdi. “Genel müdüre Allah sizi Dalaman’a gönderdi de ve hürmetlerimizi ilet. Dalaman’a heykelini dikeriz”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.