Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 23°C

ABD’li sanatçı Della Miles, Muğla’dan “One minute” dedi

ABD’li sanatçı Della Miles, Muğla’dan “One minute” dedi
REKLAM ALANI
Aralık 27, 2022 12:39 pm
874
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde çektiği kliple Doğu Türkistan halkının yaşadığı zulme dikkat çeken ABD’li sanatçı Della Miles, Ortaca’da sevenleriyle bir araya geldi.

ABD’li sanatçı Della Miles, Ortaca Belediyesi’ne ait salonda Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk tarafından karşılandı.

Müslüman olmasının ardından Türkiye’ye yerleşerek Köyceğiz’in Çandır Mahallesinde oturan Miles’e, Doğu Türkistan halkına verdiği destekten dolayı teşekkür edilerek, Türkistan bayrağı, rozet, fular ve folklorik başlık hediye edildi.

Çektiği kliple Doğu Türkistan halkına destek olmaya çalıştığını söyleyen Della Miles, “Belki herkesi mutlu edemeyiz, ama bir kişiyi mutlu etsek, bir aileyi bile mutlu etsek yeter. Gerisi ise Allah’a kalmıştır. Ben bu gibi zulümleri gördükçe, duydukça çok üzülüyorum ve anlayamıyorum. Sadece Uygur Türkü için değil tüm dünyada insanlara yapılan bu gibi haksızlıkları duyunca üzülüyorum ve kızıyorum. Bu zulümlerin niye olduğunu bir türlü anlayamıyorum. Dünya yeteri kadar büyük ve paylaşmaya kalktığımızda yeter. Niye biz bu dünyayı paylaşamıyoruz” dedi.

dm - ABD'li sanatçı Della Miles, Muğla'dan "One minute" dedi

Doğu Türkistan Türklerine destek olmak için Muğla’dan kampanya başlattıklarını ifade eden Miles, “Buradan ‘One minute’ diyoruz ve kampanyayı başlatıyoruz. Bu aslında bir başlangıçtır. Buradan aslında insanlara hey uyanın mesajı vardır. One minute karşı tarafa dur anlamına gelir. Bu kampanyanın içerisinde olmaktan son derece mutluyum. Herkese çağrıda bulunuyorum. Kampanyaya paranızla, gücünüzle, beyninizle, duygularınızla sahip çıkın. Hiçbir şey yapamıyorsanız dualarınızla iştirak edin. Ben bu kampanya için sonuna kadar yürümeye hazırım” diye konuştu.

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, sanatçı Della Miles’in dört dakikalık kliple 73 yıldır, 1949 yılında işgal edilen Doğu Türkistan’daki bu soykırıma, bu insanların hissiyatına tercüman olduğunu ifade etti.

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, “Doğu Türkistan’daki 35 milyon sesi kesilmiş, soluğu nefesi kesilmiş Müslüman Uygur Türkü’nün sesi olduğu için kendisine teşekkür ederken ve one minute yani Doğu Türkistan’daki Çin soykırımının durdurulması için one minute projesini Muğla Ortaca’dan başlatmış olduk. Bu bizim için çok anlamlı çok değerli. Bugün 21’inci yüzyılı yaşıyoruz 2022 yılındayız. Hitlerin 1940’lı yıllarda Yahudilere uygulamış olduğu soykırımın daha adi daha alçakçası daha da hukuk tanımazcası Çin tarafından Doğu Türkistan’daki Uygurlara uygulanmakta. Bunun bir yerde dur denilmesi gerekir. İnşallah bu kampanyamız önce Türkiye’den halka halka tüm dünyaya yayılacak. Ve Çin’in de bu iradeye, insanlık iradesine saygı duyacağı günleri göreceğiz diye umut ediyorum. Ben bu kampanyaya öncelikle Türk milletinin, Türk devletinin sahip çıkmasını bekliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyada en fazla mülteci kabul eden ülkedir. Mülteci ve göçmen konusunda en hassas ülkelerden birisidir. Bugün Doğu Türkistanlıların da en yoğun olarak göç ettiği ülkelerden birisi Türkiye’dir. Bu göçün durdurulması, herkesin yaşadığı ülkelerde, doğduğu ülkelerde hür ve özgürce yaşayabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün dünyadaki vicdan ehli ülkelerden bu talebimize destek bekliyoruz” dedi.

Tümtürk, (Della Miles) ile birlikte ortak projeler gerçekleştireceğiz. Öncelikle Uygurları ziyaret edeceğiz. Türkiye’yi dolaşacağız ve dünya turuna çıkacağız. Ve sonuçta da bu mülteci konusundaki, bütün dünyadaki Uygurların dertlerini dinledikten sonra Çin’in yok dediği kampları, cezaevlerini ve oradaki soykırımı incelemek için Çin’e resmi bir ziyaret gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

-Haber: Ömer Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.