Dolar 32,5309
Euro 34,9239
Altın 2.438,07
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 24°C

Ak Parti Kadın Kolları Üyeleri, Muğla’daki kadın cinayetine protesto

Ak Parti Kadın Kolları Üyeleri, Muğla’daki kadın cinayetine protesto
REKLAM ALANI
Mayıs 8, 2014 7:25 am | Son Güncellenme: Mayıs 7, 2014 7:25 pm
747
A+
A-

Ak Parti Kadın Kolları Üyeleri,

Muğla’daki kadın cinayetine protesto

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan kadınlar adına konuşan Kadın Kolları Başkanı Armağan Erol, “çocuğa ve kadına karşı cinsel, fiziksel, ruhsal, her türlü şiddet ve istismara hayır” demek için bir araya geldiklerini söyledi.

Son olarak Muğla’da bir kadının erkek arkadaşı tarafından falçatayla ve darbedilerek öldürüldüğünü hatırlatan Erol, “Sevgi için çıkılan yollarda ne yazıkki kadınlar, erkekler tarafından şiddete maruz kalıyor. Kadınlar, sevginin bedelini çoğu zaman hayatlarıyla ödemektedir. Dünyadaki hiçbir kadın ve çocuk, hiçbir sebeple şiddeti hak etmez” dedi.

Çocukların çok küçük yaşlardan itibaren şiddeti nasıl değerlendiriyorsa yetişkinliğinde aynı halin devam ettiğine işaret eden Erol, şöyle devam etti:

“Bu nedenle biz kadınlar, aile içi eğitimin bu olayların önüne geçilebilmesi için temel alınması gerektiğine inanıyoruz. Kadına yönelik şiddet kim tarafından ve nerede gerçekleştirildiğine bağlı olunmaksızın suçtur. Hatta bazı durumlarda kadına yönelik şiddet savaş suçu ve insan hakları ihlali olarak tanımlanmaktadır. Bizler de bu görüşlere katılmakta ve insan hakları ihlali olan kadına yönelik her türlü şiddeti büyük bir nefretle kınamaktayız.”

AK Parti hükümetinin “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi” ile bununla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni 24 Kasım 2011’de parlamentosunda onaylayan ilk ülke olduğunu vurgulayan Erol, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu sözleşmeye istinaden tek yasal düzenleme yapan ülke biziz. 6384 nolu yasa, Başbakanımızın talimatıyla çıkarıldı. Şiddet önleme merkezleri açıldı. Buna rağmen görülüyor ki sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, eğitimciler, siyasi partiler işbirliği içinde olmalıyız. Aile içi eğitimlere önem vermeliyiz. Bugün, topyekün mücadele etme zamanıdır. Kadına karşı her türlü ayrımcılığa ve şiddete hayır derken merhumenin kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.