Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ GÖKCAN: SAYIN GÜRÜN DÖRT YILDIR AÇAMADIĞINIZ MÜZE VE OLUŞTURDUĞUNUZ KAMU ZARARI İÇİN HEMŞERİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ GÖKCAN: SAYIN GÜRÜN DÖRT YILDIR AÇAMADIĞINIZ MÜZE VE OLUŞTURDUĞUNUZ KAMU ZARARI İÇİN HEMŞERİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?
REKLAM ALANI
Eylül 7, 2022 5:08 pm
968
A+
A-

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ GÖKCAN: SAYIN GÜRÜN DÖRT YILDIR AÇAMADIĞINIZ MÜZE VE OLUŞTURDUĞUNUZ KAMU ZARARI İÇİN HEMŞERİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek ile birlikte, yılan hikayesine dönen Muğla Bölge Müzesi’nin önünde açıklama yaptı.

thumbnail 1 - AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ GÖKCAN: SAYIN GÜRÜN DÖRT YILDIR AÇAMADIĞINIZ MÜZE VE OLUŞTURDUĞUNUZ KAMU ZARARI İÇİN HEMŞERİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ?

Milletvekili Gökcan: Hamam desen hamam değil, müze desen müze değil. CHP’li Başkan Sayın Osman Gürün, keyfi ve sorumsuzca aldığı karar ile Büyükşehir Belediyesini, bilerek ve kasten zarara uğratmıştır.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan; Sayın Gürün’ün, kamu kaynağını yanlış kullandığını, Muğlamızın ve hemşerilerimizin parasını çöpe attığını ve kamu zararı oluşturduğunu belirterek şu açıklamada bulundu.

Sorumsuzluk, beceriksizlik, iş bilmezlik, savurganlık ve vizyonsuzluk eşittir CHP.

Arkamızdaki binayı görüyorsunuz. Ama ne olduğunu biliyor muyuz? Vatandaşımız soruyor, merak ediyor. Belediye hamamı mı, cami mi, müze mi, kent belleği mi ne olduğu tartışılan bina. Hemşerilerimiz tarafından alay konusu oldu.

Temeli 2018 Mayıs ayında atılan ve 2019 yılında biteceği söylenilen eski adı Muğla Bölge Müzesi yeni adı Muğla Kent Belleği olan binanın önündeyiz.

Bu binanın yapıldığı arsanın bir kısmı belediye tarafından satın alınmış, Vatandaşımıza ait bazı parsellerin kamulaştırması bitirilmeden, bölge müzesi için ihaleye çıkılmış. Yaklaşık 150’ye yakın hissedar Belediyeye dava açmış ve davayı kazanmıştır. Dava, arsa sahiplerinin lehine sonuçlanarak, plan tadilatı yapılmıştır. Eski planlara geri dönülmüştür. Müze inşaatının plandaki durumu tartışmalı duruma düşmüştür.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün’e soruyoruz?

Vatandaşların hakkı verilmeden, mağduriyetleri giderilmeden, kamulaştırma tamamlanmadan aceleniz neydi? Apar topar yangından mal kaçırır gibi neden ihaleye çıktınız?

Açmayı bile beceremediğiniz bu sözde müze, 4 yıldır harabe haline geldi. 4 yıldan beri, hiç bir şey yapılmadı, bina kaderine terk edildi.

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında ihaleye çıkan ve ihale bedeli 14 milyon 277 bin TL olan Bölge Müzesi’nin yüzde 90’ı tamamlanmış. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili firmaya 12 Milyon TL ödendi. İşin bitimi için 2 milyon 277 bin TL kalmıştı…

Ama bakın daha sonra neler oldu?

Belediye, Sözleşmeye aykırı olarak, iş kalemlerinde keyfi değişiklikler istedi. Normalde yüzde 10’dan fazla olmaması gereken iş kalemi değişikliği yüzde 40’ı geçti. Sayın Osman Gürün Bölge Müzesi’nin ihale sözleşmesini Mart 2020 tarihinde fesh etti. Müze inşaatında çalışan işçileri zabıta zoruyla inşaat alanından çıkardı. Ancak, fesih kararı kanunlara, mevzuata ve yönetmeliklere uygun şekilde yapılmadı.

Pandemi sürecinde; Devletin inşaatların bitirilmesi ve kamu zararı oluşmaması için kanun ve yönetmelikler çıkarmış, 2 Nisan 2020 tarihli, Covid 19 salgınının kamu ihale sözleşmelerine etkisi konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile de fesih durumlarında, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na görüş sorulması ve süre verilmesi öngörülmektedir.

Firmaya ek süre verilmedi, noter ihtarı çekilmedi. Kurallarına göre fesih yapılmadı. Direk fesih edildi. Fesih olmasa 2, 3 ay içinde 2 milyon 277 bin TL ödenerek iş bitirilecekti. Ve Müze açılacaktı.

Firma Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan fesih işleminin, kanunlara, mevzuata aykırı olduğunu iddia ederek, konuyu yargıya taşıdı. Yargı süreci devam ediyor.

Sayın Gürün, Ağustos 2020 de Muğla’da bir yerel gazeteye verdiği demeçte, tekrar ihaleye çıkıp, müzeyi hemen açacağız demişti.

Hemen dediğiniz ihale için niçin 2 yıl beklediniz. 2022 yılı Mayıs ve Haziran aylarında iki kez ihaleye çıktınız. Ardından da 3. kez bu sefer davet usulü ile tekrar ihaleye çıktınız. 3 firma çağırdınız… Ancak yaptığınız ihale yine iptal edildi. Yani dava devam ederken 3 kez ihaleye çıktınız.

Dava henüz sonuçlanmamışken, firma ile hesap kapanmadan, 3 kez ihaleye çıkmanızın gerekçesi nedir.

CHP’li Başkan Sayın Osman Gürün, bu keyfi ve sorumsuzca aldığı karar ile Büyükşehir Belediyesini, bilerek ve kasten zarara uğratmıştır.

Bu uygulaması ile 12 milyon TL tutarındaki kamu bütçesi yok yere harcanmıştır. İlk ihale bedelinden 2 milyon TL’lik iş kalmışken ve iş bitimine yaklaşılmışken, projeyi değiştirip, projenin ismini değiştirip, Muğla Bölge Müzesinden, Muğla Kent Belleğine dönüştürüp,

Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Yeni ihale bedeli ne kadardır? 30 milyon mu 40 milyon mu yoksa daha fazla mı?

12 milyonu çöpe atıp, 40 milyonu daha buraya mı gömeceksiniz?

Sayın Gürün, Kamu kaynağını yanlış kullanmıştır. Muğlamızın ve hemşerilerimizin parası çöp olmuştur. Kamu, zarara uğratılmıştır. İşte klasik CHP Zihniyeti.

Sorumsuzluk, beceriksizlik, iş bilmezlik, savurganlık ve vizyonsuzluk eşittir CHP.

Kamuda tasarruftan bahseden CHP’liler gelsin de Muğla’da Bölge müzesinde yapılan israf ve savurganlığa baksın.

Müze inşaatında, keyfiliğin ve savurganlığın sınırı yok.

Normalde doğalgaz olan ve daha az bir maliyetle ısınacak olan binaya, 273 adet, Bin Wat elektrikli ısıtıcı ile ısınması için sistem kurulmuş. Daha ucuza ısınmak varken, niçin daha pahalıya ısınmayı tercih ediyorsunuz?

Ülkemizin ve Muğlamızın bu kadar önemli konuları varken CHP’li Osman Gürün, süte, kireçe takılıp kalmış. CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi, Müteahhit firmaya yazdığı resmi yazı ile müzenin tavan sıvasında süt ve kireç karışımı formülü ile badana yapılmasını istemiştir. Badananın içinde kullanılacak malzemeleri de kalem kalem saymıştır.

Resmi yazıda, badanada inek sütü mü, keçi sütü mü, lıgt süt mü, yoksa tam yağlı süt mü kullanılacak. Bu önemli konuyu yazmayı da unutmuşlar.

Sayın Osman Gürün’e, Muğlamız ve hemşerilerimiz adına sorularımız var.

1. 2018’de işe başlarken 2019 yılında açacağız sözünü vermiştiniz. Dört yıldır niçin açamadınız, neyi bekliyorsunuz?

2. Ne zaman açmayı planlıyorsunuz?

3. Müteahhitle olan sözleşmeyi niçin fesh ettiniz?

4. Yargıya intikal eden hususlar nelerdir?

5. Kamu zararı oluşmasına neden olan personelinizle ilgili herhangi bir soruşturma açtınız mı?

6. Yoksa bütün sorumluluğu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siz mi alıyorsunuz?

7. Dört yıldır açamadığınız Müze ve oluşturduğunuz kamu zararı için hemşerilerimizden özür dileyecek misiniz?

Sayın Osman Gürün’ü bu sorulara cevap vermeye davet ediyoruz. Yoksa yine CHP’nin Muğla’daki kadrolu sözcüsü Milletvekili Sayın Süleyman Girgin mi cevap verecek?

CHP’li Osman Gürün; Büyükşehir Belediyesinin asli görevi olan yol, kanalizasyon, alt yapı, ulaşım, içme suyu çalışmalarında zaten sınıfta kaldı. Muğla Bölge Müzesi kurulması projesini de eline yüzüne bulaştırmıştır.

Biz Muğlamız adına, hemşerilerimizden gelen ve sahada gördüğümüz haksız, hukuksuz ve yanlış uygulamaları konuşmaya ve takip etmeye devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.