Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Muğla’dan 13 okul takımı TEKNOFEST’ te final heyecanı yaşayacak

Dünya’nın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest yarışmalarının finallerine katılmaya hak kazanan Muğla’dan 13 okul takımı TEKNOFEST heyecanına ortak olacak. 13 takım finallere katılacak Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi …

Muğla’dan 13 okul takımı TEKNOFEST’ te final heyecanı yaşayacak
REKLAM ALANI
Nisan 26, 2023 5:24 pm | Son Güncellenme: Nisan 27, 2023 12:21 pm
276
A+
A-

Dünya’nın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest yarışmalarının finallerine katılmaya hak kazanan Muğla’dan 13 okul takımı TEKNOFEST heyecanına ortak olacak.

13 takım finallere katılacak

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi vizyonuna gençleri de ortak eden, roketten elektrikli araçlara, çevre ve enerji teknolojilerinden kutup araştırma projelerine, akıllı ulaşımdan eğitim teknolojilerinden engelsiz yaşam teknolojilerine ve tarım teknolojilerine kadar 41 farklı alanda yapılan Teknofest- 2023 yarışmalarına Muğla’dan 910 takım başvurdu. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan 13 takım yarışmalarda finale kalarak İstanbul’da gerçekleştirilecek finallere katılmaya hak kazandı.

Son Teknofest’te Muğla’ya 5 kupa geldi

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde; Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığı ile düzenlenen Teknofest yarışmalarında geçtiğimiz sene Muğla’nın farklı okullarından gençlerin yer aldığı takımlar, biri şampiyonluk kupası olmak üzere Teknofest Karadeniz’den 5 kupa ile dönmüşlerdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.