Dolar 32,9690
Euro 35,8436
Altın 2.523,23
BİST 10.896,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 33°C
Açık
Muğla
33°C
Açık
Cts 36°C
Paz 36°C
Pts 36°C
Sal 35°C

“AMACI BAŞARIYLA ODAMIZI TEMSİL EDEN YÖNETİMİMİZİ YIPRATMAK”

“AMACI BAŞARIYLA ODAMIZI TEMSİL EDEN YÖNETİMİMİZİ YIPRATMAK”
REKLAM ALANI
Ağustos 28, 2023 1:07 pm
339
A+
A-

Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası’na kayıtlı bir üyenin vekaletçisinin, Oda yönetimi ile ilgili öne sürdüğü açıklamalara, Oda Başkanı Arif Özer’den yanıt geldi.
Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası ile ilgili Oda’ya kayıtlı üye olan Neriman Pala’nın vekili Lütfi Atsız, yaptığı açıklamalarda; Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer’in, 2 adet makam aracının olduğunu ancak Oda’ya ait 1 tane oto-kurtarıcının dahi olmadığını ve ayrıca yine Oda Başkanı Özer’in makam odasına yüksek meblağda koltuk takımı alındığını söyledi.

Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer’den de, Atsız’ın öne sürdüğü açıklamarına yönelik yanıt verdi.

“TALİHSİZ AÇIKLAMALARIN AMACI BAŞARIYLA ODAMIZI TEMSİL EDEN YÖNETİMİMİZİ YIPRATMAK”

Başkan Özer şunları kaydetti;

“Geçtiğimiz günlerde, Odamız’ın bir üyesine vekaleten Lütfi Atsız isimli kişinin üyelerimiz ve Muğla Halkı’na karşı bizi haksız şekilde karalayan gerçek dışı bir takım ithamlarından Gazeteniz haberi ile haberdar olduk. Sözde vekaleten de olsa bir üyemizin bu denli Odamız geçmişine, işleyiş ve durumuna uzak olduğunu görmek bizi üzdü. Diğer yandan; talihsiz açıklamaların amacının, 3 dönemdir başarıyla Odamızı temsil eden yönetimimizi yıpratmak olduğu da aşikardır. Bu nedenle bu aldatıcı ithamlara karşı Odamızı temsil görevimiz gereği değerli Muğla halkı ve üyelerimizi bilgilendirme zorunluluğumuz doğmuştur.
Odamız Yönetimi, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 11.Maddesinde düzenlenen görev ve yetkileri, ve ayrıca işbu yasal düzenlemenin atfı doğrultusunda Bakanlık ve Federasyon tarafından yüklenen görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Odamız’ın sahip olduğu malvarlıkları ve bunlar üzerindeki her türlü tasarrufumuz Genel Kurul tarafından karar altına alınmaktadır. Bizleri karalama çabasındaki sözde vekilin temsil ettiği ismin de üyesi olduğu Genel Kurulumuz en son 09/01/2022 tarihinde toplanarak Yönetim Kurulumuz’un kararlarını onaylamış, bizleri ibra etmiştir. Genel Kurul toplantımızda resmi kayıtlarca belirlenen mali rapor tüm Genel Kurul’a okunarak sunulmuştur. Bu raporun sunulmasıyla, Odamız’a kayıtlı araçlar, envanterler, borçlar, alacaklar, hazırlanan tahmini bütçe, harcamalar ve tüm mali durumu konusunda üyelerimiz eksiksiz bilgi sahibi olmuşlardır.”

“1996 YILINDAN BU YANA İKİ ADET BİNEK ARACININ OLDUĞU KAYITLARLA SABİT”

Oda’ya ait 2 adet makam aracı konusu ile ilgili de bilgiler veren Başkan Özer açıklamasına şöyle devam etti;
“Bu yüzden, karalama saldırısına konu yapılan malvarlığı tasarrufları hakkında karar veren Genel Kurul’un bir üyesinin, kurul toplantısından yaklaşık iki sene sonra bu yöndeki ithamı samimi ve iyi niyetli kabul edilemez. Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası’nın 1996 yılından bu yana iki adet binek aracının olduğu kayıtlarla sabit olmakla, üyelerimizce bilinen bir husustur. Odamız menfaatlerinin korunması adına değerini yitirme ve Odamız’ı temsil niteliğini kaybetme aşamasına gelen araçlarımız, Genel Kurulca onaylanan bütçe dahilinde 2015 ve 2020 yıllarında yenilenmiştir.”

“KURTARICI ARAÇ BULUNMAMASI NEDENİYLE HERHANGİ BİR ŞİKAYET DE ALMADIK”

Oda’ya kayıtlı üye olan Neriman Pala’nın vekili Lütfi Atsız, Oda’ya ait kurtarıcı olmaması yönünde ki yaptığı açıklamalara da cevap veren Özer, kurtarıcı araç bulunmaması nedeniyle herhangi bir şikayet almadıklarını belirterek;
“Oda üye Yine Odamız’ın mali tasarrufları ve Genel Kurul inisiyatifi gereği, Odamız’da kurtarıcı bulunmamaktadır. Bu husus da, Genel Kurul’un iradesine konu olmakla, Odamız’da bir adet kurtarıcı bulundurulması konusunda bir yasal düzenleme yahut idari talimat söz konusu değildir. Bugüne kadar, hakkımızda karalamalarda bulunan vekil de dahil olmak üzere üyelerimizden iki araçtan birinin nakde dönüştürülmesi yahut envantere bir kurtarıcı alınması konusunda bir talep gelmemiştir. Kurtarıcı araç bulunmaması nedeniyle herhangi bir şikayet de almadık. Oda’ya ait bir Oto-Kurtarıcı bir yandan hizmet emaresi olabilir, ancak diğer yandan ekmeğini buradan kazanan oto-kurtarıcı üyelerimize de zarar verebilir. Üstelik; örnek verilen diğer Odalarda olduğu gibi, üyelerimizin aldıkları çekici hizmeti Odamızca karşılanmaktadır. Sonuçta tüm bu hususlar Genel Kurul’un tasarrufudur. Bu tasarruf ve kararda Genel Kurulca, oto kurtarıcının hizmet yoğunluğu durumu ile operatör işçi maliyetlerinin bütçeye etkisinin değerlendirilmesi de etkili olmuştur. İki adet binek aracımız Odamız lojistik hizmetinde tutulmakla, makama hasredilen bir durum da yoktur.”

MAKAM ODASINA KOLTUK TAKIMI

Oda Başkanı Özer’in makam odasına yüksek meblağda koltuk takımı alındığını öne süren Atsız’a bu söylemiyle ilgili de açıklama yapan Özer, bu durumun gerçeği yansıtmadığını aktardı.

Özer; “Yine kulaktan duyma bilgi olduğu itiraf edilerek yüksek rakamda makam koltuğu alındığı ileri sürülmüştür; gerçeği yansıtmamaktadır. Oda binamız, kanun ile kurulan idari yapısı ve UKOME’nin esnaf temsilindeki önemli üyesi olmasının doğurduğu niteliği gereği Esnaf Odamız’ın itibar ve sunumuna uygun, lükse kaçmayan, bakımlı ve asgari niteliklere sahip durumdadır. Bu da, halkımız ve üyelerimize karşı saygımızdan ileri gelmektedir. Bu konuda da tüm üyelerimizin ve resmi ziyaretçi idari temsilcilerimizin takdirini almış durumdayız.”

“YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR”

Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Yönetim Kurulunu Başkanı Arif Özer açıklmasını şu cümlelerle sonlandırdı;
“Ancak buna rağmen, mevcut durum, karalayıcı söylemlerle farklı yönlendirmelerle halkımıza sunulup, yönetimimizi küçük düşürücü ithamlara konu edilmiştir. Gerçek dışı yorum ve Odamız hükmi şahsiyetine saldıran üyemiz sözde vekili ve temsil ehliyetinin varlığı tespit edilirse ilgili üyemiz hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.