Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Başbakan Yardımcısı Arınç, Nikah Şahitliği Yaptı

Başbakan Yardımcısı Arınç,  Nikah Şahitliği Yaptı
REKLAM ALANI
Temmuz 2, 2014 11:29 am
1.498
A+
A-

Başbakan Yardımcısı Arınç,

Nikah Şahitliği Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Köyceğiz ilçesinde arkadaşının kızının düğününe katılarak nikah şahitliği yaptı. Belediye başkanı Kamil Ceylan’ın evine taziyeye giden Arınç, Ula ilçesindeki Namnam Kasrı Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

-Kız tarafının şahidi oldu

Arınç, 30 yıllık arkadaşı Basın Yayın ve Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur’un kızı Mümine Okur ve Emrah Ak’ın Köyceğiz Belediyesi Delta Tesisleri’nde gerçekleştirilen düğününe katıldı.

Çiftin diğer nikah şahitleri ise Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar oldu. Çiftin nikahını ise Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan kıydı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ilahilerin söylendiği ve sema gösterisinin sunulduğu düğünde seslendirilen “Mihriban” adlı türküye zaman zaman eşlik etti. Vatandaşlar, Arınç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

-Evlenme cüzdanı geline emanet

Nikah cüzdanını geline veren Arınç, “iki gencin nikah akitlerini kıydık, bizler ve sizlerde şahit oldunuz. Değerli evlatlarımız Mümine ve Emrah karı koca oldular, dünya evine girdiler. Kendilerini candan tebrik ediyorum. Rabbimden iki cihanda mesut ve bahtiyar olmalarını diliyorum. Rabbim iki cihanda saadet elversin. Huzur versin, aileleri örnek bir aile olsun. Allah kötü nazarlardan saklasın. Neslin devamı esastır allah hayırlı evlatlar nasip eylesin” dedi.

Kendi evlenme cüzdanının nerede olduğunu hatırlamadığını anlatan Arınç, “Ben bu Nikah cüzdanını damada vermem çünkü kendi başıma geldi. Bu aile cüzdanımızı bana vermişlerdi ama nereye koyduğumu bir daha bulamadım. Bizler savruk insanlarız, bunun kıymetini çok fazla bilmiyoruz ama hanımlar bir yere koyduğu zaman  ve lazım olduğunda elleriyle koymuş gibi anında bulurlar. En iyisi Mümine’ye vermek lazım” diye konuştu.

-Kamil Ceylan’a taziye ziyareti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süre önce annesi vefat eden Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan’ın evine taziye ziyaretinde bulundu.

İki günlük Muğla ziyaretinde akşam nikah şahitliği yapan Arınç, sabah ise Belediye Başkanı Ceylan’ın evini ziyaret etti. Ceylan’ın yaklaşık iki hafta önce annesinin hayatını kaybetmesi nedeniyle aileye başsağlığı dileyen Arınç’a, ziyarette Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale ve Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk de eşlik etti.

Kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bir süre sohbet eden Arınç, hatıra fotoğrafı çektirme isteklerini de geri çevirmedi.

-Yurt ziyareti

Arınç ve beraberindekiler daha sonra Ula ilçesine geçti. Kıyra Mahallesi’nin Oyru mevkisindeki Ula Müftülüğü Namnam Kasrı Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Arınç, yurdun sahibi İlhan Armutçuoğlu ile bir araya geldi. Armutçuoğlu ile sohbet eden ve öğlen yemeği yiyen Arınç, sonrasında yurdu gezdi.

Ali Rıza Akkır

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.