Dolar 32,5890
Euro 34,8231
Altın 2.416,59
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 26°C
Cts 26°C

BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLİMİZDE DÜZENLENEN TOPLU AÇILIŞ TÖRENLERİNE KATILDI

BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLİMİZDE DÜZENLENEN TOPLU AÇILIŞ TÖRENLERİNE KATILDI
REKLAM ALANI
Aralık 2, 2013 7:46 pm
1.379
A+
A-

BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLİMİZDE DÜZENLENEN TOPLU AÇILIŞ TÖRENLERİNE KATILDI

 Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu ilimizi ziyaret ederek, Muğla Merkez’de 167 milyon 549 bin 222 liraya mal olan 79 tesisin açılışını yaptı. 

Toplu açılış törenlerine katılmak üzere Muğla’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iki günde 13 ilçede toplam 205 milyon 81 bin 343 liraya mal olan 102 tesisten 79 tesisin açılışını Muğla Merkezde düzenlenen törende gerçekleştirdi. Muğla Merkezde düzenlenen toplu açılış töreninde, Bodrum, Datça, Dalaman, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan ilçelerinde yapımı tamamlanan 167 milyon 549 bin 222 liraya mal olan 79 tesisin açılışı yapıldı.

Başbakanımız Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Yapacağımız açılışların Muğla’mıza hayırlı olmasını diliyorum. 2 gün içinde açılışını yapacağımız bu eserlerin toplam maliyeti 205 milyon TL. Bugün açılışını yapacağımız yatırımların tutarı 167 milyon TL. İki gün içinde Muğla’da tamamladığımız eserlerin açılışını yapacağız. Bu eserlerimiz Muğla’mıza hayırlı olsun. Bu eserlerin kazandırılmasında emeği geçen Bakanlarımıza ve mimarından işçisine kadar emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Fethiye ve Milas haricindeki 11 İlçedeki tesislerin toplu açılışını yapan Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret ederek Şeref Defterini imzaladı.

Muğla’da düzenlenen toplu açılış törenine Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, İl Jandarma Komutanı Halil Çelik, protokol üyeleri, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Ertesi gün toplu açılış töreni için Fethiye’ye geçen Başbakanımız Erdoğan, törende yaptığı konuşmada açılışını gerçekleştirdikleri tüm eser, hizmet ve yatırımların ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile hayırseverlerin inşa ettirdiği Sağlık Meslek Lisesi’nin tamamlandığını, 12 derslikli bu liseyi resmi olarak hizmete aldıklarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın sulama kanalı ve ıslah projelerini tamamladığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın içme suyu projeleri ile park düzenlemelerini bitirdiğini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Aile Danışma ve Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ni Fethiye’ye kazandırdığını, İl Özel İdaresi’nin de 19 içme suyu ve 34 yol projesini Fethiye ile köylerine kazandırdığını aktaran Erdoğan, sadece 2 yılda Fethiye’de 13 trilyon liralık yatırım yaptıklarını, bugün bunları hep birlikte hizmete aldıklarını söyledi.

Başbakanımız Erdoğan, “Bakanlıklara, Muğla Valiliği, İl Özel İdaresi, Kaymakamlığa, hayırseverlere bu yatırımlarda emeği geçen mimar, mühendis ve yüklenici firmalara şahsım ve sizler adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Muğla Merkez ve Fethiye’de gerçekleştirdiği toplu açılış törenlerinin ardından Milas’a geçen Başbakan Erdoğan, “Tüm eserlerimizin Milas’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Dün Muğla’da 168 milyon liralık eser ve hizmetin toplu açılışının gerçekleştirdik. Bugün de önce Fethiye’deydik. 13 milyon liralık eserin açılışını yaptık. Milas’ta da tarihi bir an yaşıyoruz.” diye konuştu.

Toplu açılış töreniyle farklı kalemlerde 25 milyon liralık yatırımın Milaslıların hizmetine sunulduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Bu yatırımların içinde aralarında Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan 22 derslikle, 144 ve 150 kişilik iki pansiyonu, Sağlık Bakanlığının İlçe Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine ait Meslek Yüksek Okulu ek binası, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın iki adet yangın havuzu ve ilk müdahale ekip binasını bu törenle hizmete alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İçme suyu projeleri ve köy yollarının da bulunduğu tüm hizmetlerin hayırlı olmasını dileyen Başbakanımız Erdoğan, “TOKİ’nin inşa ettiği 300 konutun hak sahiplerine teslim edilecek. Toplu konutlarla birlikte sosyal tesis, büfe, 1500 kişilik atık su arıtma tesisi ve 3042 kişilik anfi tiyatroyu da Milaslı kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu hizmetlerle birlikte İl Özel İdaresinin tamamladığı 20 adet içme suyu projesi ile 21 adet köy yolunu resmi olarak hizmete alıyoruz. Bu yatırımlarımızın, eserlerimizin Milas’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Milaslı vatandaşlara müjde vermeyi istediğini söyleyen Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “İller Bankası olarak İl Bank Milas’ın tamamının kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi projesinin ihalesinin 65 milyon liraya yapıldı. 200 kilometrelik kanalizasyon ve 45 kilometrelik uzunluğunda yağmur suyu şebekesi yapımının 6 ay içerisinde bitirilmesini hedefliyoruz.” sözlerine ekledi.

Son olarak Milas’ta düzenlenen toplu açılış töreninin ardından Başbakanımız Erdoğan ilimizden ayrıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.