Dolar 32,4445
Euro 34,7285
Altın 2.440,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 23°C
REKLAM ALANI
Nisan 25, 2018 3:22 pm | Son Güncellenme: Nisan 25, 2018 3:24 pm
1.401
A+
A-

Başkan Saatcı, “Perşembe günü saat:17.00’ye

kadar bekleyeceğiz”

İYİ Parti’li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, kamuoyunda merakla beklenen milletvekili adayı olup olmayacağına ilişkin sorulara cevap verdi. Başkan Saatcı, son ana kadar Fethiye Belediye Başkanı olduğunu ifade ederek, “Görüşmelerimiz devam ediyor. Yarın (Perşembe) saat 17.00’ye kadar bekleyeceğiz” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, makam odasında basın mensuplarına çok önemli açıklamalarda bulundu. Kendisinin milletvekili adayı olup olmayacağına ilişkin sorulara samimiyetle cevap veren Başkan Saatcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür etti. Başkan Saatcı ayrıca Cumhurbaşkanlığı adaylığında ismi geçen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili de soruya cevap verdi.

“Meydanı dolduran herkese teşekkür ediyorum”
19 Nisan’da Fethiye’ye gelerek seçim çalışmasını Fethiye’den başlatan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Fethiyelilerin gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Saygıdeğer Fethiyeliler bizim kafamızı öne eğdirmedi. Biz o gün ne okulları kapattık, ne işçi arkadaşlarımıza zorlama yaptık, ne sağa sola otobüsler gönderdik… Dedik ki; bir turnusol kâğıdı gibi gerçeği görelim. İYİ Parti’ye ve Meral Akşener’e bu toplumun ilgisi nedir net ortaya çıksın. Bu anlamda Fethiyeliler bir iş gününde, saat 12.00’da güneşin de yaktığı bir günde bizi yalnız bırakmadılar. Bu anlamda o meydana gelen, bizim mitingimize katılan, konuşmalarımızı sonuna kadar dinleyen saygıdeğer Fethiyelilere, dışarıdan gelen kardeşlerime de teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Genel Başkanımız da gösterilen ilgiden hem de mitingin coşkusundan çok fazla memnun olduğunu dile getirdi. Fethiyelilere de sevgi saygısını iletmemi söyledi” dedi.

“CHP’li 15 vekili tarih yazacak”
CHP – İyi Parti arasında yapılan 15 milletvekili transferiyle ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Saatcı, “Bir gün önce ‘savaşta hile mubahtır’ diyeceksin, bir gün sonra da böyle bir operasyon yapıldıktan sonra, ‘Güneş Motel’ örneğini vereceksin. Bu tezat. Madem ki, savaşta hile mubah, bir gün önce böyle söyledin, o zaman bunların olmasından daha doğal bir şey yok. Bu pazarlıklarla yapılmadı herkese açık yapıldı. Bu anlamda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’nin bu anlamda iradesini koyan herkese 15 kardeşimize teşekkür ederiz. Bu iş kolay değil, o yüzden kendilerine müteşekkiriz. Belki siyaset gereği bazı sözler söyleniyor ama şahısları bir kenara ayırıyorum, şahıslarla ilgili belki söylemlerimiz devam eder ama CHP’ye bu süreçten sonra bir İYİ Parti mensubu olarak ağzımı açıp bir kelam etmem. Kendileri bizi gerçekten maddi ve manevi anlamda borçlandırdı ki, bunu demokrasi adına, hukuk adına ve ülkemizin geleceği adına yaptılar. Ve çok doğru bir hamle. Yapılması gereken bir hamle. Ülkemizde artık fedakarlıklar unutalı çok olduğu için, herkes çıkara dayalı ilişki sağladığı için bu fedakarlık yadırgandı ve Güneş Motel benzetmesi yapıldı. Bence bu tamamıyla bir fedakarlık ve 15 tane milletvekili kardeşimizi bence tarih yazacak. Zaman benim ya da iktidarın haklı olduğunu gösterir ama tarih bu 15 tane kardeşimizi yazacak” diye konuştu.

“Görev sürem, 2019 Mart ayına kadar sürüyor”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Fethiye’ye gelip gitmesinin ardından Muğla ve ilçelerinden kendisine sık sık telefon geldiğini belirten Başkan Saatcı, “Arkadaşlar, ‘artık zamanı geldi’ diyor. Tabi bizim makam – mevki ile işimiz olmadı. Biz görev adamıyız. Fethiye ve ülke sevdalısı insanlarıyız. Bu sözle değil, yaptıklarımızla da meydanda. Bu konuda ne ön yoklama şansımız var ne de delege seçecek bir durum var. Artık genel başkanlarının inisiyatifinde listeler yapılacak. Bu dönem bize bir görev tevdi edilirse yarın saat 17.00’da istifamızı vereceğiz. Ama bu anlamda görev tevdi edilmez başkanım sen şimdilik burada görevine devam et derse ki, görev süremiz bizim 2019’un Mart’ına kadar devam ediyor. O zaman da, son güne kadar, ilk günkü heyecanla başladığımız gibi saygıdeğer Fethiyelilere elimizden geldiği her türlü hizmeti yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda bize resmi olarak ‘başkan istifa et’ diye bir şey denilse sizlerle paylaşırım. Şu an öyle bir şey yok. Siyaset çok hızlı gelişiyor. 24 saat çok az ve çok uzun bir süre. Bu 15 Milletvekilinin İYİ Parti’den seçime girmemesi söz konusuydu. YSK cumartesi günü şayet toplanıp karar verseydi, İYİ Parti seçime girme konusu kapanıyordu. Pazar gününe kaldı. Pazar günü 15 milletvekili geldi ve seçime girme şansı oldu. Bu kadar hızlı gelişen bir atmosferde yorum yapmak mümkün değil ama bize resmi olarak şimdiye kadar gelen ‘Sayın Behçet Saatcı, görevinden ayrıl, milletvekili adayımızsınız’ denmedi. Ama denmez mi? Son dakikada denir. O zaman sizlerle de paylaşırız” ifadelerini kullandı.

“Halkın teveccüh gösterdiği başkanın
partisinden bir arkadaşın devam etmesi …”
Gazetecilerin, ‘milletvekilli adayı olduktan sonra başkanlığı kime bırakacaksınız?’ sorusuna Başkan Saatcı, “Meclisin iradesine ipotek koymak benim haddime düşmez. Orada 30 tane kardeşimiz var. Yanılmıyorsam ben gidersem AK Parti’nin 8, İYİ Parti’nin 8, CHP’nin 14 meclis üyesi var. Bu arkadaşlarımızın iradesine ipotek koymak istemem ama öyle bir şey olursa en azından kamu vicdanı, hukuki ve etiği bir yere koyup, sonuca baktığımızda burada halkın daha önce belediye başkanı olarak teveccüh gösterdiği insanın ait olduğu partiden bir arkadaşın devam etmesi bunların karşılığıdır. Normali odur. Meclis öyle seçer böyle seçer ona yorum yapma şansım yok. Buradan ayrıldıktan sonrada bir laf vardır, ‘Boşandığın hanımda gözün olmayacak’ diye. Burada da ayrıldıktan sonra seçilen başkana ve meclisteki arkadaşların kararına tabiyiz” dedi.

“Akşener Cumhurbaşkanı adayımızdır”
Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olduğunun altını çizen Saatcı, “Meral Hanım cumhurbaşkanı adayımız. Ancak seçim ikinci tura kalırsa en fazla oyu kim alırsa, oyu alan arkadaşın etrafında muhalefet birleşecek. Saadet Parti’nin Sayın Abdullah Gül’ü çıkarması çok doğal ama CHP’de geçmişte bir Ekmeleddin İhsanoğlu sıkıntısı yaşandı. Sayın cumhurbaşkanımız milli görüşten gelen bir geleneğin temsilcisi, Sayın Abdullah Gül’de milli görüşten gelen bir geleneğin temsilcisi. İki tane aynı milli gelenekten gelen arkadaşımızın yarışması mı yoksa CHP’nin kendi ilkeleri doğrultusunda bir adayın, örneğin Yılmaz Büyükerşen gibi bir adayın çıkması mı daha iyi olur. Onun kararını verecek olanlar kendileri. Ama ben tabandan gelen biri olarak Saadet Partisi’nin Abdullah Gül’ü aday çıkarmasını çok normal karşılıyorum ama CHP’nin yine bir milli görüş çizgisinde olan Abdullah Gül’ü destekliyor olmasına fazla yorum yapamam” diye konuştu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.