Dolar 34,1598
Euro 37,7879
Altın 2.918,03
BİST 8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Per 28°C
Cum 30°C
Cts 27°C
Paz 21°C

Biz Köyceğiz Fotoğraf Kursu Öğrencileri…

Şubat 14, 2017 12:10 pm
839
A+
A-

Biz Köyceğiz Fotoğraf Kursu Öğrencileri…

16735272_10155074016198675_2127077539_o (1)

 

Halk Eğitimi bir ülkenin eğitim politikaları içinde dayanışma platformudur.

Hele bu kursların okuma yazma gibi temel eğitimin ötesine geçerek sanat ve kültür gibi konulara yönelmesi ülkenin gelişmişlik seviyesi hakkında ipuçları verir. Bu, yaygın eğitimde sanki temellerin atıldığını ve üste değerlerin konmaya başladığını anlatır. En azından biz kurs öğrencileri böyle düşünüyoruz. Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Fotoğrafçılık Kursu bizi bu açıdan da mutlu etti. Böylece yaşadığımız yer olan Köyceğiz hem çok güzel hem de sosyal açıdan giderek gelişiyor diyebiliyoruz.

Kasım ayı sonunda Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi’nde Ortaca’dan gelen fotoğraf eğitmenleri Abdullah Mutlu Özak ve eşi Şerife Özak rehberliğinde “Fotoğrafçılık Kursu” başlamıştı, halen devam ediyor. 29 Mart 2017’ye kadar sürecek olan bu kursun sonunda biz kurs öğrencileri sertifikalı fotoğraf emekçileri olacağız. Haftanın üç günü akşamları 18:00-21:00 saatleri arasında bir araya geliyoruz. Bu hafta sonu saha çekim çalışması bile gerçekleştirdik. Kulak Mesire Yeri bizim için doğal arka fon oldu. Son dersi açık havada, minik köprünün yanında, taşların üzerinde, derenin içinde yaptık. Teorinin ağaçlar altındaki uygulamasına katıldık.
Çağımızın teknolojileri hayatın her alanında olduğu gibi fotoğrafçılığı da şüphesiz çok etkiledi. Şimdi herkes ellerindeki akıllı telefonla fotoğraf çekebiliyor. Ama biz onları selfie meraklıları olarak tanımlıyor ve yaratıcılık, işin ayrıntılarına girmek, uzun pozlama, altın oran ve photoshop programı gibi konuları kendimize ayırıyoruz. Çünkü biz öğrenciler sadece gölün önüne kendimizi yerleştirip düğmeye basmayı fotoğraf olarak görmüyoruz. Biz fotoğraf çekmenin ruhunu hissetmek istiyoruz. Belki kurs sonunda sergi bile açarız, belki şehre bir film gelir, belki güzel havalar devam eder. Hatta belki günün birinde Ara Güler Usta’nın yanında adımız geçer. KALEM ve KADRAJ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.