Dolar 32,4486
Euro 34,6415
Altın 2.383,24
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Per 24°C
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Bodrum’da “Okuldaki Çiftlik” projesiyle öğrenciler meyve fidanları dikti

MUĞLA (AA) – Muğla'nın Bodrum ilçesinde “Okuldaki Çiftlik” projesi kapsamında 27 öğrenci okul bahçesine meyve fidanları dikti.Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 28 ilde uygulanan proje kapsamında Bodrum Mahinur Cema…

Nisan 18, 2024 9:20 am
1.564
A+
A-

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Bodrum ilçesinde “Okuldaki Çiftlik” projesi kapsamında 27 öğrenci okul bahçesine meyve fidanları dikti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 28 ilde uygulanan proje kapsamında Bodrum Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu bahçesinde öğrencilerin de katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Durmuş Çakır ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz’ın katıldığı etkinlikte öğrenciler tarımsal üretim ve su tasarrufu temasıyla yazdıkları şiirleri okudu.

Etkinlikte şeftali, kayısı, erik, üzüm, limon, portakal gibi meyvelerin fidanları, okul bahçesinde toprakla buluşturuldu. Okul bahçesinde yetişecek meyvelerin satışı yapılarak elde edilen gelirin yine okul için harcanacağı bildirildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, yaptığı açıklamada, kent merkezlerindeki okullarda çocukların tarımdan uzak olduğunu bir meyvenin nasıl yetiştiğinden haberi olmadığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki işbirliğinin gün geçtikçe arttığını belirten Saylak, “Projedeki amacımız çocukların bir elmanın, bir incirin yetişmesi için neler yapılması gerektiğini bilmelerini sağlamak. Çocuklar, soframıza gelen bir domatesin veya meyvenin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar zor yetiştirildiğini yaşayarak, görerek öğrenecekler.” diye konuştu.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz da proje ile çocuklarda tarım, orman, doğa ve doğal yaşam konularında farkındalık oluşturmak istediklerini bildirdi.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.