Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Bu bisikletler el yapımı, kişiye özel

Bu bisikletler el yapımı, kişiye özel
REKLAM ALANI
Aralık 22, 2017 2:23 pm | Son Güncellenme: Aralık 23, 2017 9:34 am
1.691
A+
A-

Bu bisikletler el yapımı, kişiye özel

Ortaca Dalyan’da yaşayan Ersin Soylu, evinin bahçesine kurduğu atölyede bambudan bisiklet yapıyor. Bisiklet yapımında da kullanılmaya başlanılan Bambu, dayanıklılığı ve konforu ile tercih ediliyor.

OMR 0049 - Bu bisikletler el yapımı, kişiye özel

Yaklaşık 3,5 yıldır Dalyan’da bambu bisiklet üreten Ersin Soylu, bambu ağacının dayanıklılığından dolayı birçok alanda kullanıldığını söylüyor.

Kişiye özel olarak imal edilen ve 15-20 gün süren bambu bisikletler in fiyatları 3 bin liradan başlıyor.

-Ev yapımı, mobilya ve bisiklet

Ersin Soylu, Bambu ağacının dayanıklılığından dolayı birçok alanda kullanıldığını ifade etti.

Kendisinin de çeşitli araştırmalardan sonra bisiklet kadrosu yapımında denediğini ve başarılı olduğunu anlatan Ersin Soylu, “Dalyan’da 12 yıldır yaşıyorum, son 3,5 yıldır Bambu bisikletlerle uğraşıyorum. Bambu’dan bisiklet kadroları yapıyorum. Çünkü esnekler, hafifler, doğal malzeme ve benzeri olmayan çalışmalar. Dünyanın her yerinde Bambu muhtelif işlerde kullanılıyor. Ev yapımından iskele yapımına, muhtelif ev eşyalarından mobilya yapımına kadar çok geniş alanda kullanılıyor, Bambu çok dayanıklı bir malzeme. Dolayısıyla dünya bunu tercih ediyor. Ülkemizde de yeni yeni kullanım alanları var. Ben de bambudan bisiklet yapıp Bambunun hakkını vermek istedim. Hem yapıyorum, hem de kurslar düzenleyerek Bambu bisiklet yapmayı öğretiyorum.” Dedi.

-Yurt dışından sipariş, kişiye özel

Yaptıkları tüm bisikletlerin kişiye özel olduğunu ve yurt içi ve yurt dışından siparişler aldıklarını söyleyen Soylu, “Yaptığımız bisikletler çok başarılı, dünyanın değişik ülkelerine gönderiyoruz. Maldivya’ya gönderdik, Tayvan’a gönderdik, İngiltere’ye gönderdik, İtalya’ya gönderdik. Halen de başka ülkelerden bizimle irtibat kurup çalışmalarımızdan bilgi almak isteyenler oluyor. Bizim hazır bisikletimiz yok. Bisikletçilerdeki gibi hazır bisiklet görüp alamıyorsunuz. Kişinin vücut ölçülerini alıyoruz. Ona en uygun, en yatkın bisikleti imal ediyoruz. Bir bisikletimiz öbür bisiklete asla benzemez. Hepsi birbirinden farklı. Böyle olunca, kişiye özel bisiklet kullanımı da rahatlıyor. Daha konforlu bir sürüm mümkün oluyor” diye konuştu.

-Yağmurda, çamurda, sahilde konforlu sürüş

 

OMR 0048 - Bu bisikletler el yapımı, kişiye özel

Soylu bambu bisikletin özellikleri hakkında da şunları söyledi.

“Bambu metaldeki gibi vibrasyonu iletmiyor. Dolayısıyla sürerken çok konforlu bir sürüm yaşıyorsunuz. Metalden, çelikten, yani muadili bir bisiklet çeliğinden Bambu daha dayanıklı. Kırılmak ya da esnemek gibi özelliğe sahip değil. Hatta bizim çalışmalarımızda, örneklerimizde çelikleri kırabiliyoruz ama Bambu bisikletleri kıramıyoruz. Lif ve çok boylamasına lifleri çok olduğundan çok dayanıklı. Vibrasyonda son derece azaltan yapısı var. Zaten dünyada da bunun örnekleri var. Bambudan bisiklet yapan firmalar var. Bu firmalar da bu Bambuyu seçme sebebi dayanıklılığı, güçlülüğü ve esnekliği. Dolayısıyla ben de Bambunun çok dayanıklı olduğunu defalarca tecrübe ettim. Benim yaptığım bisikletleri her yerde kullanabilirsiniz. Yağmurda, çamurda, sahilde. Üzerine kullandığınız kompletlerle ilgili, malzemelerle ilgili, diğer bisikletler hangi alanlarda kullanılıyorsa benim Bambu bisikletlerimde o alanda rahat rahat kullanabilirsiniz. Hiçbir sıkıntı olmaz”

-Fiyatlar 3 bin liradan başlıyor

El yapımı olduğu için fiyatların da değiştiğini belirten Soylu, “Tabi el yapımı olduğu için, uzun bir süreç gerekiyor. Takribi 15 günde imal edebiliyorum bir bisikleti, bazen 20 günleri bulabiliyor. Dolayısıyla benim kadrolarım metal bisikletlerin kadrolarına göre biraz daha fiyatlı. En ucuz bisikletim 3 bin liradan başlıyor. Üzerine koyduğumuz malzemelere göre de fiyat skalası değişiyor. Selesinin daha değerli olması, kadronun daha değerli olması bunlar fiyatları etkiliyor” ifadelerini kullandı.

-Hem ekolojik hem teknolojik

Onurcan Kısacık, fırsat buldukça bisiklete bindiğini, Bambudan yapılan bisikletin sürüş keyfinin ayrıcalıklı olduğunu söyledi.

Kısacık, “Dalyan’da yaşadığım için arada Bambu bisikletleri kullanma şansını elde ediyorum. Sürüşü çok rahat ve kendinizi farklı hissediyorsunuz. Sarımlarıyla hem ekolojik hem teknolojik bir alet. Onun için çok eğlenceli ve enerjik, dinamik buluyorum” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.