Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C
Per 22°C

Büyükşehir Lavanta bahçesi ziyarete açılıyor

Lavanta bahçesi her yıl büründüğü muhteşem mor rengi ile bu yıl da yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Özellikle amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için de doğal bir stüdyo platformu haline gelen Lavanta Bahçesi; gelin, damat …

Büyükşehir Lavanta bahçesi ziyarete açılıyor
REKLAM ALANI
Haziran 26, 2023 12:36 pm | Son Güncellenme: Haziran 27, 2023 3:10 pm
383
A+
A-

Lavanta bahçesi her yıl büründüğü muhteşem mor rengi ile bu yıl da yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Özellikle amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için de doğal bir stüdyo platformu haline gelen Lavanta Bahçesi; gelin, damat, nişanlı çiftler ve hamile anne adaylarının da her yıl uğrak yeri oluyor. Ayrıca kooperatifler ve yerli halk tarafından üretilen yöresel ürünler de lavanta bahçesi yanındaki sosyal alanda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Tıbbi-aromatik bitki yağları, bitki çayları, hediyelik ürünler gibi özel ürünlerin yanında yöresel lezzetleri de tatma fırsatı yakalayan ziyaretçiler sosyal medya paylaşımlarıyla da mahallenin tanıtımına katkı sağlıyor.

Üreticilere 212 bin tıbbi aromatik bitki fidanı ücretsiz dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla oluşturulan Koku Vadisi Projesi çerçevesinde kooperatiflerle imzalanan işbirliği protokolüne istinaden tıbbi aromatik bitki dikimleri de devam ediyor. Koku Vadisi Projesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar kooperatifler aracılığıyla Menteşe’de kadın üreticilere 212 bin adet tıbbi aromatik bitki fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı. Lavanta üretiminin ağırlıklı olduğu projede lavantanın yanında kekik, adaçayı, nane, biberiye, mercanköşk, limon otu gibi bitkiler de üretiliyor. Üretilen bitkilerden uçucu yağ, kozmetik ürünleri, baharat, bitki çayı gibi pazar payı yüksek yan ürünler üretilerek üreticilerin gelir düzeylerinin arttırılması hedefleniyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.