Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Büyükşehirden Fethiye’de 20 bin kişilik ek içme suyu çalışması

Muğla’da vatandaşlara aralıksız içme suyu sağlamak için mesai harcayan Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri, son olarak Fethiye’de önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Nüfus artışı nedeniyle Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri mahallelerinde …

Büyükşehirden Fethiye’de 20 bin kişilik ek içme suyu çalışması
REKLAM ALANI
Temmuz 21, 2023 2:36 pm | Son Güncellenme: Temmuz 22, 2023 10:45 am
261
A+
A-

Muğla’da vatandaşlara aralıksız içme suyu sağlamak için mesai harcayan Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri, son olarak Fethiye’de önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Nüfus artışı nedeniyle Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri mahallelerinde özellikle yaz aylarında yaşanan su sorunu yapılan çalışma ile ortadan kaldırıldı.

8 ila 10 günde yapılabilecek çalışma 1 günde bitti

Bölgede yaşayan vatandaşlara aralıksız içme suyu sağlanması için çalışma başlatan ekipler, öncelikle 30 lt/sn ek içme suyu kaynağı buldu. Bu kaynağı Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri Mahallelerini besleyen içme suyu deposuna aktarmak için Bin 200 metrenin üzerinde hat yapılması planlandı. Çalışma çerçevesinde 6 iş makinesi, 3 kamyon, 5 araç ve 22 personel 24 saat boyunca aralıksız çalıştı. 8 ila 10 günde yapılabilecek çalışma ekiplerin büyük özverisi ile 1 günde tamamlandı.

2. etapta 20 Lt/sn ek su sisteme dahil edilecek

İlk etapta 3 mahalleye 30 lt/sn su sağlanırken önümüzdeki günlerde yeni bir su kaynağının daha sisteme dahil edilmesi ön görülüyor. Toplamda 50 lt/sn ek su sağlanması ile birlikte bölgede 20 bin kişiye yetecek ek kaynak bulunmuş oldu. Tüm bu çalışmalarla birlikte üç mahallenin içme suyu sıkıntısı ortadan kalktı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.