Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Çalışmalar durdu, vatandaşlar paniğe kapıldı

Çalışmalar durdu, vatandaşlar paniğe kapıldı
REKLAM ALANI
Mart 19, 2014 9:27 am
1.487
A+
A-

Çalışmalar durdu, vatandaşlar paniğe kapıldı

ÖMER KUNDAKÇI

Ortaca’nın Dalyan beldesinde bulunan tarihi Dalyan MeOKN 0658 - Çalışmalar durdu, vatandaşlar paniğe kapıldırkez Camisi’nin restorasyonu yapan işçilerin yaklaşık 20 gün önce aynı anda ilçeden ayrılmaları ve caminin etrafında kazı izlerinin olması vatandaşlarda şüphe uyandırdı.

Caminin Dalyan’da bulunan Kaunos Antik Kenti’ne çok yakın olduğu ve oradan getirilen taşlarla 18. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Caminin rölöve, restitüsyon, restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

-Çalışmalar 20 gündür yapılmıyor

Dalyan Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği İkinci Başkanı Hüseyin Durar yaptığı açıklamada,  “çalışanlar ‘Bize izne gideceğiz dediler ama gideli 20 gün oldu. Burada bazı söylentiler var. Kazı sırasında paraların çıktığı söyleniyor. Ayak izinin olduğu söyleniyor. Camin ön tarafında bir yer kazıldı ve başka bir yer kazılmadı. Kazı yapılırken jandarma ve ya belediye yetkilileri kazı sırasında hiçbir denetim yapmadı. Böyle birşey varsa araştırma yapılmasını istiyoruz. Bizim restore çalışması konusundaki bilgimiz sadece minarenin aslına uygun olarak yapılmasıydı. Caminin içerisinde ise sadece  mimarisine uygun restore çalışmaları yapılacaktı. Bunların dışında burada kazı olayı yoktu” diye konuştu.

-Çalışmalar cenaze dolayısıyla durdu

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, camide herhangi bir kaçak kazının söz konusu olmadığı, işçilerin cenaze için memleketleri Kayseri’de bulunduğu ve ilerleyen günlerde çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.