Dolar 32,5947
Euro 34,7523
Altın 2.420,29
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Az Bulutlu
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 26°C
Cts 28°C

YANGIN VE DUMANLA İLGİLİ, CHP VE DEMOKRAT PARTİ’den ORTAKLAŞA BASIN AÇIKLAMASI

YANGIN VE DUMANLA İLGİLİ, CHP VE DEMOKRAT PARTİ’den  ORTAKLAŞA BASIN AÇIKLAMASI
REKLAM ALANI
Temmuz 1, 2021 8:47 pm | Son Güncellenme: Temmuz 2, 2021 3:20 pm
1.297
A+
A-

YANGIN VE DUMANLA İLGİLİ, CHP VE DEMOKRAT PARTİ’den

ORTAKLAŞA BASIN AÇIKLAMASI

YANGIN VE DUMANLA İLGİLİ, CHP VE DEMOKRAT PARTİ’den ORTAKLAŞA BASIN AÇIKLAMASI

 CHP Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş, CHP Muğla İl başkanı  Adem Zeybekoğlu, Ortaca CHP İlçe başkanı, Köyceğiz CHP ilçe başkanı ve Demokrat Parti Dalaman İlçe başkan danışmanı Ahmet Furkan  Korkut ve vatandaşların katıldığı basın açıklaması gerçekleşti.

İlçe Başkanı Sezer Durmuş, İl başkanı  Adem Zeybekoğlu, Demokrat Parti Dalaman başkan vekili Ahmet Furkan Korkut,  Mopak Kağıt fabrikası önünde ortaklaşa basın açıklaması yaptı.

CHP Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş; “Mopak Basın Açıklaması Bilindiği gibi 25 Haziranda Mopak kağıt fabrikasının plastik atık bölümünde yangın çıkmıştır. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi kipleri ve Orman İşletmesine ait yangın söndürme ekipleri kısa sürede yangına müdahale ederek, ve hala çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmalar ile yangın büyük oranda sınırlandırılmış ancak plastik atıklar tamamen söndürülemediğinden birkaç günden beri için için yanmaya devam etmiş, çıkan duman Dalaman ve Ortaca çevresini önemli ölçüde rahatsız etmiştir. Bu çerçevede Fabrika Yönetimine sormak istiyoruz:

Fabrikada iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gereken çalışmalar yapılmış mıdır? Bu konuyla ilgili denetimler yapılmış mıdır?

Plastik veya diğer atıklar atık yönetmeliğine uygun depolanmış ve bertaraf işlemine tabi tutulmuş mudur?

Atık depolama ve bertaraf etme işlemleri ilgili kurumlarca denetlenmiş midir? Buna ilişkin herhangi bir denetleme raporu var mıdır? Denetlemeler yapılmışsa fabrika yönetimi tesbit edilen eksiklikleri gidermiş midir? Bununla ilgili herhangi bir cezai yaptırım uygulanmış mıdır?

Fabrika yönetimince Çevre Şehircilik Bakanlığı ile endüstriyel atık yangınları durumunda neler yapılacağı konusunda bir çalışma yapılmış mıdır? Fabrikada imalatı sırasında oluşan atıklar gerekli arıtmaya tabi tutulmuş mudur? Arıtmayla ilgili denetimler yapılmış mıdır?

Özetle 2001 yılında yeni yatırımların yapılacağı istihdamın arttırılacağı vaadiyle özelleştirilen Dalaman kağıt fabrikasında bunlar yapılmadığı gibi çevre ve insan sağlığını koruyucu önlemlerin dahi alınmadığı anlaşılmaktadır.

Kağıt Fabrikası Üretimine Devam Etmelidir

Biz Dalamanlılar olarak elbette fabrikanın yeni teknolojik iyileştirme çalışmalarının yapılmasını, istihdamın arttırılmasını ve çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde üretimine devam etmesini istiyoruz. Bu arada ilgili kurumların fabrikanın tüm faaliyetlerinin yönetmeliklere uygun şekilde yapılıp yapılmadığını titizlikle denetlemesini bekliyoruz. Ve alınan tüm önlemlerin halk ile paylaşılmasını bekliyoruz. Yangin ayrıca şunu da göstermiştir: Acil durumlarda yerel yönetimlerin koordinasyonunda bir kriz masası oluşturularak halkın doğru bigilendirilmesinin gereği ortaya çıkmıştır. Ne yazık ki son yangında bu yapılamamıştır. Herkes sağdan soldan bilgi almaya çalışmış ve dolayısı ile bilgi kirliliği oluşmuştur. Bunun bir daha yaşanmaması için yerel bir kriz masası oluşturulmalı ve halkın doğru bilgi alması sağlanmalıdır”dedi.

Demokrat Parti Dalaman başkan vekili Ahmet Furkan Korkut, ; “Saygıdeğer Dalaman halkı, çok değerli siyasi parti yetkilileri ve değerli basınımız. Kanunen havada 50 birim üstünde karbon monoksit bulunması insan sağlığı için tehlike arz etmektedir ve AFAD’ın yapmış olduğu ölçümlerde 52 birim karbonmonoksit tespit edilmiştir. Mopak’ta yanan veya yananlar nelerdir? Bu yangın neden 1 haftadır söndürülmemektedir? Burada yananlarla ilgili neden hiçbir sorumlu kurum açıklama yapmamaktadır? Eğer bir çöp yangınıysa 21.yüzyılda diğer ülkeler Mars’ta yaşam gibi konularla ilgilenirken neden bu çöp yangını söndürülmemektedir. Mopak’ta yurtiçinden ya da yurtdışından gelmiş kimyasal atıklar mı depolanmaktadır? Eğer depolanmışsa bunların içeriğinde neler vardır? Çevre Bakanlığı’nın tutmuş olduğu tutanaklardaki zararlı atıklar nelerdir? Mopak firmasının bu atıkları depolamak için gerekli izinleri var mıdır? Atık sahası gerekli kurallara göre düzenlenmiş midir? Mopak firmasının iş güvenliği uzmanları gerekli risk analizlerini yapmışlar mıdır? Çevre Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdan Mopak çevre danışmanlık hizmeti almakta mıdır? Alıyorsa bu danışmanlık firmasının raporlarında ne yazmaktadır? Dalaman ve Ortaca halkı günlerdir bu zehirli dumanı solurken verilen para cezası ve lisans iptal etme cezası bizlerin ağzına sürülmüş bir parmak bal mıdır? Mopak firmasının kapanması durumunda çalışan mevcut işçilerle ilgili gerek hükümet nezdinde gerek de Dalaman ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde iş ile ilgili bir çalışma yapılmakta mıdır? Demokrat Parti olarak biz bu işin peşindeyiz ve aldığımız her cevabı kamuoyuyla paylaşmaya hazırız. Biz Demokrat Parti olarak bu ülke için canlar verdik, hapis yattık, bedeller ödedik ve Dalaman için gereken her bedeli ödemeye hazırız. Bu işin sonuna kadar takipçisi olmak bizim boynumuzun borcudur. Çünkü bizim için yaşanacak Dalaman’dan başka Dalaman yok”dedi.

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.