Dolar 32,5357
Euro 34,8970
Altın 2.435,38
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 26°C

Cankurtaran bileklikler

Cankurtaran bileklikler
REKLAM ALANI
Mart 5, 2014 2:41 pm
1.515
A+
A-

Cankurtaran bileklikler

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların DayanışmOKN 0460 - Cankurtaran bilekliklera Derneği tarafından 2013 yılında il genelinde başlatılan proje çerçevesinde 100 zihinsel engelliye düzenlenen törenle “Akıllı Can Melek Künye bileklik” takıldı.

Projenin tanıtımı ve akıllı bilekliklerin dağıtım töreni Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in de katılımıyla Ortaca’da yapıldı. Projenin tanıtımı için hazırlanan Akıllı Can Melek  tanıtım filmi de katılımcılara izlettirildi.

-PROJE TÜRKİYE GENELİNE YAYGINLAŞTIRILACAK

Akıllı Can Melek bilekliklerde  künye bilgilerini taşıyan ve kaybolmaları halinde de ailelerine kolayca ulaşılabilecek bilgiler yer alıyor. Akıllı bilekliklerin ilk etapta, zihinsel engelliler, yaşlılar, alzheimer ve parkinson, epilepsi (sara) hastaları, şeker hastaları, diyaliz (böbrek) hastaları, yüksek (hiper) tansiyon hastalarının kullanımının sağlanması ve tüm Türkiye geneline yaygınlaştırılması planlanıyor. Akıllı Can melek bileklikler projesinin daha da geliştirilmesi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin de desteğini alan dernek, Avrupa Birliği ve Tübitak’a akıllı cip, güneş enerji sistemiyle çalışılacak ve uzaktan algılama yöntemi gibi  proje sunarak destek almayı ve geliştirmeyi hedefliyor.

-KİŞİSEL BİLGİLER YER ALACAK

Proje hakkında bilgi veren Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu“çevremizde zihinsel engelli kardeşlerimiz kayboluyorlar. Emniyet güçlerimiz, sağlık personelimiz ailelerine ulaşmak için müthiş bir gayret sarf ediyorlar. Ama biraz gecikmelerden dolayı aileler üzülüyor. Biz bunu önlemek istiyoruz. Önlemek için de bir bileklik yaptık. Engelli kardeşlerimizle buluşturacağımız can melek bilekliğinin içerisinde kişinin ismi, hastalık durumu, sağlık durumuyla ilgili bilgiler ve ulaşılabilecek bir telefon numarası yer alıyor. Aileye böylece hemen ulaşılması sağlanıyor” dedi.

7 yaşındaki kızı epilepsi hastası anne Nevin Dereli ise “engelliler için düşünülmüş, çok yararlı olabileceğini düşündüğüm bir proje. İnşallah hepimiz için iyi olur” diye konuştu.

-TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJESİ

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de projenin çok önemli olduğunu ve destek verdiklerini söyledi.

Güvençer “Bu proje hiç bir söze gerek kalmadan muhteşem bir mesaj veriyor. Bu bir insanlık meselesi ve toplumsal bir sorumluluk. Nerede dokunulması gereken bir dert, ilaç olunması gereken bir hastalık, onarılması gereken bir yara varsa gerçek insanlar olarak orada olma mecburiyetimiz var. Ben engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin dertlerine duyarsız kalmayıp, bir şeyler yapabilme çabası içerisinde bu projeyi başlatan dernek üyelerine ve projeye destek veren tüm ilgili kurumları yürekten kutluyorum. Bu tabloyu yürekten alkışlıyorum”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.