Dolar 32,5879
Euro 34,8428
Altın 2.493,41
BİST 9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Dalaman belediyesi Kasım ayı meclisi toplandı

Dalaman belediyesi Kasım ayı meclisi toplandı
REKLAM ALANI
Kasım 3, 2021 4:16 pm
1.294
A+
A-

Dalaman belediyesi Kasım ayı meclisi toplandı


Dalaman belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen Kasım ayı meclis toplantısı üyeler ve başkanın katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda konuşan başkan Muhammet Karakuş Dalaman ile ilgili 1 aylık çalışmaları ve girişimleri anlattı. Başkan Karakuş yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi ; “Tarım bakanlığına ziyarette bulunduk bakan beyle görüştük daha önceden meclis kararını almış olduğumuz bir konuyu görüşerek genişlik kazandırdık, Emniyet karşısı jandarma yanında bulunan belediyemiz lojman alanının yarısından fazlası TİGEM arazisi şu anda, o yerin yanında bir boşluk var, Atakent köprüsünün başında bir yer var bu yerlerin kamulaştırmasını meclis kararıyla alıp hızlı birşekilde harekete geçmemiz gerek. Gençlik spor bakanımıza gidip Dalaman’a tekrardan 2 tane daha tenis kordu ve 4 adet halısaha ve 1 tane gençlik merkezi talebimiz oldu. Bunlar için önümüzdeki hafta tekrar Ankara’ya gidip sözleşmesini yapıp yılbaşından önce ihalesini yapmayı hedefliyoruz.

DSC 0568

Turizm bakanlığıyla daha önce termal alanlarımızda çalışmamız vardı ve ihalemiz bitti 3 milyon 600 bin liraya gitti. Bunun 1750 lirası daha önce gelmişti geri kalanı için bakan beyle görüşmemizde yılbaşından önce 1 milyonu yılbaşından sonra da 1 milyonu olmak üzere tamamını turizm bakanlığından almış bulunuyoruz Dalaman’ımıza hayırlı olsun diliyorum.
Çevre şehircilik bakanlığımızla görüşmemizde biliyorsunuz millet bahçesi projemiz vardı Kayacık sahilinde, projemiz bitti. Şuan TOKİ’de hesaplamaları hızlı bir şekilde yapılıp gittiğimiz dede görsellerini bize verecekler ve önümüzdeki meclis toplantılarında detaylarını sizlerle paylaşırız.
Vali bey geçtiğimiz haftalarda Dalaman ziyareti gerçekleştirdi. Yaklaşık 8 saatlik birlikteliğimiz oldu yangın alanlarıyla ilgili 50 bin diğer yerler le ilgili 70 – 80 bin gibi kilit parke girişiminde bulunarak 2022’nin hazırlığını şimdiden yapıyoruz. 2022 için Dalaman belediyemizin kilit parke için bir bütçe ayırmasına gerek kalmayacak gibi gözüküyor
Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü Dalaman’da coşkulu bir şekilde kutladık , Katılan ve katılmayan tüm arkadaşlara da teşekkür ederim. Dalaman’a yakışır bir Cumhuriyet bayramı kutladığımızı düşünüyorum. Olumlu tepkiler aldık. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde coşkumuzu kaybetmeden sen ben demeden birlik ve beraberlik içinde daha idda lı ve coşkulu bir şekilde kutlamalar yapalım. 30 Ağustos’ da 4-5 bin vatandaşımız katılırken 29 Ekim’de gördüğümüz kadarıyla bu sayının arttığını gördük. Pandemiden dolayı vatandaşlarımızın çekingen olması da bu sayıları etkiliyor. İnsanlar bu tarz sosyal faaliyetleri özledi. 19 Mayıs’ta daha coşkulu bir şekilde hep beraber karar verdiğimiz bir sanatçıyı getirerek bu coşkuyu tekrar yaşarız. Çok sık yapmaktansa daha az ve iyi sanatçılar getirerek herkesi bu organizasyonlara ortak etme çabasındayız. dedi.”
Daha sonra meclis gündem maddeleri okunup onaya sunularak oylaması yapıldı. 7 tane gündem maddeleri kısaca şu şekildeydi. Kapukargın Termal tesislerin içkili bölge ilan edilmesi, 25 Şubatta Dalaman’da düzenlenecek olan tarım fuarı için Fuar şirketine yer tahsisi, Denizli şehircilik il müdürlüğüne ait fort kamyonetin Dalaman belediyesine devri, Belediyeye ait Hürriyet mahallesinde bulunan arsanın satışı, Tarım işletmesine ait parsellerin kamulaştırılması. 2022 katı atık toplama ücretleri sabit ve mobil haberleşme geçiş hakkı yer kullanım bedelleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazimağusa belediyesi ile belediyemiz arasında kardeş şehir kurulması gibi konular mecliste onaya sunularak onaylanıp karar alındı.
Haber : Güngör ÇOBAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.