Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 25°C
Açık
Muğla
25°C
Açık
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 24°C
Çar 24°C

‘Cayrokopter’ ilk defa Muğla semalarında denetim yaptı

‘Cayrokopter’ ilk defa Muğla semalarında denetim yaptı
REKLAM ALANI
Ağustos 19, 2023 11:44 am
260
A+
A-

Jandarma Genel Komutanlığı envanterine yeni katılan Jandarmanın havadaki yeni gözü 2 kişilik ‘Cayrokopter’ ilk defa Muğla semalarında trafik denetimine katıldı.
Aydın Jandarma Filo Komutanlığı emrinde görev yapacak olan Jandarmanın havadaki yeni gözü Cayrokopter, Muğla’da ilk defa trafik denetimine katıldı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Yatağan-Kavaklıdere ilçeleri arası Aydın Bozdoğan yolunda özellikle motosikletler üzerinde denetim gerçekleştirdi.
2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi, 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı ve İçişleri Bakanlığının Talimatları istikmetinde son dönemde artış gösteren motosiklet ve motorlu bisiklet kazalarının önlenmesi amacıyla ‘Cayrokopter’ ile havadan gerçekleştirilen trafik denetiminde kural ihlali yaptığı tespit edilen 8 sürücü hakkında cezai işlem uygulandı. İki araç trafikten men edildi.

AW011599 02 - ‘Cayrokopter’ ilk defa Muğla semalarında denetim yaptı

Cayrokopterin özellikleri
Döner kanatlı ve pervaneli bir hava aracı. Düşük süratte uçabilen, kısa mesafelere iniş kalkış yapabilme yeteneği olan bir hava aracı. İlk defa 1921 yıllarda uçan Cayrokopter, günümüz teknolojisi ile yenilerek son halini adı. Cayrokoter tek motorlu olup, irtifa seviyesi, sıcaklığa bağlı olarak 12 bin fite kadar tırmanma kabiliyetine sahip. Cayrokopter’in üzerine entegre edilen kamera sistemi ile yerdeki istasyonlara ve cep telefonlarına görüntüyü anlık olarak iletme kabiliyetine sahip. Uçma, irtifa ve sıcaklığa bağlı olarak havada 4 ila 6 saat arasında kalabiliyor. Jandarma Genel Komutanlığı envanterine yeni giren Cayrokopter ile başta trafik, asayiş, göçmen kaçakçılığı, arama-kurtarma ve yasadışı uyuşturucu gibi ekim alanlarının tespitinde kullanılacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.