Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

CHP, AKKÖPRÜ BARAJININ ÜSTÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

CHP, AKKÖPRÜ BARAJININ ÜSTÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
REKLAM ALANI
Temmuz 3, 2021 5:00 pm
1.236
A+
A-

CHP, AKKÖPRÜ BARAJININ ÜSTÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

“CHP AKKÖPRÜ BARAJININ ÖZELLEŞTİRİLMESİNE HAYIR DEDİ”

DSC 0062

DSC 0062

CHP, Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü barajının özelleştirme kapsamına alınması nedeniyle Akköprü üstünde basın açıklaması yaptı.

DSC 0057

DSC 0057

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazlar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığını daha önceden duyurmuştu.
Akköprü barajın da düzenlenen basın açıklamasına; CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı K. Maraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Suat Özcan, Burak Erbay, Mürsel Alban, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, CHP İl ve ilçe başkanları, EMEP Ortaca ilçe başkanı da katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı K. Maraş Milletvekili Ali Öztunç, “Bu barajın satılması ülkemizin nasıl bir çıkmaza girdiğini ortaya koymaktadır. “Burası Türkiye’nin altıncı büyük barajı. Bu yatırımın devletimizde kalmasını istiyoruz. Bu özelleştirmeye karşıyız. Bu özelleştirme kararı derhal geri çekilmelidir. Barajın satılmasına karşı direneceğiz. Ülkenin bütün kaynaklarını yabacılara satarak özelleştiriyorlar. Buradan işadamlarına sesleniyorum; burayı almaya kalkmasınlar. Biz iktidara geldiğimizde onlardan söke söke geri alacağız. Akköprü barajının özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

DSC 0077

DSC 0077

Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş ; “Akköprü barajımızın satılması gündemde, eğer biz buna sahip çıkmazsak sonu MOPAK gibi olur. Dalaman ve Ortaca’da bir çok tarım arazisi var bu alanların sulanmasına kadar sorunlar çıkartabilecek bu özelleştirmenin önüne geçmemiz gerekir. Hiçbir siyasi düşünce olmadan Barajımıza sahip çıkıp sesimizi duyurmalıyız” dedi.

DSC 0079

DSC 0079

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.