CHP, AKKÖPRÜ BARAJININ ÜSTÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
CHP, AKKÖPRÜ BARAJININ ÜSTÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
“CHP AKKÖPRÜ BARAJININ ÖZELLEŞTİRİLMESİNE HAYIR DEDİ”

DSC 0062
CHP, Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü barajının özelleştirme kapsamına alınması nedeniyle Akköprü üstünde basın açıklaması yaptı.

DSC 0057
CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile Santral tarafından kullanılan taşınmazlar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığını daha önceden duyurmuştu.
Akköprü barajın da düzenlenen basın açıklamasına; CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı K. Maraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Suat Özcan, Burak Erbay, Mürsel Alban, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, CHP İl ve ilçe başkanları, EMEP Ortaca ilçe başkanı da katıldı.
Genel Başkan Yardımcısı K. Maraş Milletvekili Ali Öztunç, “Bu barajın satılması ülkemizin nasıl bir çıkmaza girdiğini ortaya koymaktadır. “Burası Türkiye’nin altıncı büyük barajı. Bu yatırımın devletimizde kalmasını istiyoruz. Bu özelleştirmeye karşıyız. Bu özelleştirme kararı derhal geri çekilmelidir. Barajın satılmasına karşı direneceğiz. Ülkenin bütün kaynaklarını yabacılara satarak özelleştiriyorlar. Buradan işadamlarına sesleniyorum; burayı almaya kalkmasınlar. Biz iktidara geldiğimizde onlardan söke söke geri alacağız. Akköprü barajının özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

DSC 0077
Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş ; “Akköprü barajımızın satılması gündemde, eğer biz buna sahip çıkmazsak sonu MOPAK gibi olur. Dalaman ve Ortaca’da bir çok tarım arazisi var bu alanların sulanmasına kadar sorunlar çıkartabilecek bu özelleştirmenin önüne geçmemiz gerekir. Hiçbir siyasi düşünce olmadan Barajımıza sahip çıkıp sesimizi duyurmalıyız” dedi.

DSC 0079