Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalaman Atatürk Köprüsü rafting parkurunda inceleme

Dalaman Atatürk Köprüsü rafting parkurunda inceleme
REKLAM ALANI
Ekim 19, 2021 5:45 pm
1.120
A+
A-

Dalaman Atatürk Köprüsü rafting parkurunda inceleme

Muğla Dalaman’daki rafting tutkunlarının gözde yerlerinden biri olan Dalaman çayı Dünya Rafting Kupası’na ev sahipliği yapacak.

ea50c79a 444d 4ef3 b2b8 d8e91c78083c

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve WRF Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı, Türkiye Rafting Federasyonu Muğla temsilcisi Turizmci Ali Mürşit Yağmur, federasyon temsilcileri ile antrenörler, Dalaman Atatürk Köprüsü rafting parkurunda incelemelerde bulundular.

c0b1bce3 0a0d 4bfd b315 2d5f42ec475d

Rafting takımlarının antrenmanını izleyen heyet, antrenman sonrası sporculara baklava ikram ettiler.
210 kilometre uzunluğa sahip Dalaman çayında uzun yıllardır turizm amaçlı, Dalaman çayı rafting parkurunda ise yaklaşık 5 yıldır sportif amaçlı rafting yapılıyor.
-Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı ve WRF Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı, “Sayın bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatlarıyla bu şampiyonayı gerçekleştirmek için buradayız. Burada şubat sonu mart başı gibi uluslararası şampiyona planlıyoruz ve 20 ülkeyi ağırlamayı hedefliyoruz. Hem o aylar çok önemli. Dünyada turizmin olmadığı bir zaman. Biz dünyaya diyeceğiz ki bütün dünya soğuktan evlerde hapsolurken biz Dalaman’da su sporlarını yapıyoruz dememiz inanılmaz bir reklam olacak. Çünkü dünyanın hiçbir ülkesinde siz şubat ayında su sporlarını yapamazsınız. Ama biz burada Dalaman’da yapacağız ve bütün dünyaya göstereceğiz. Bu da bizim turizmimize önemli yönde katkı olacak. Sportif turizm çok önemli. Bakanlığımız bunu çok destekliyor. Hem valiliğimizce hem Dalaman kaymakamı ve belediyemizle yaptığımız toplantılarda bu irade oluşmuştur. İnşallah önümüzdeki günlerde Dalaman’dan dünyaya raftingin merkezi Türkiye’dir diyeceğiz”

ea50c79a 444d 4ef3 b2b8 d8e91c78083c

-Türkiye Rafting Federasyonu Muğla temsilcisi Turizmci Ali Mürşit Yağmur, “İnşallah 2022’de bu organizasyonu yapacağız ve çok güzel bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Spor aktivitelerinin bölgede çoğalması lazım. Çünkü burada 9 ay güneşi görüyoruz. Sadece güneş, kum, denizle yetinmeyip nehirlerimizi, derelerimizi, ırmaklarımızı değerlendirebiliriz düşüncesindeyiz. Turizm ve sporu birlikte projelendirerek bölgemizdeki turizm sezonunu geniş dönemlere yayılmasını amaçlamaktayız”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.