Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Dalaman Belediyesine girişlerde HES kodu zorunlu

Dalaman Belediyesine girişlerde HES kodu zorunlu
REKLAM ALANI
Eylül 30, 2020 5:40 pm
1.855
A+
A-

Dalaman Belediyesine girişlerde HES kodu zorunlu

Dalaman Belediye Başkanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında belediye binasına girişlerin HES kodu ile yapılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında Dalaman Belediyesi’ne 1 Ekim Perşembe günü itibari ile girişlerde HES kodu uygulaması kullanılacak.

Pandemi ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarına girişte HES kodu uygulaması başlatıldı.

Uygulama kapsamında belediye personelleri başta olmak üzere belediyeye giriş yapmak isteyen vatandaşlar, ateş ve maske kontrolünün ardından güvenlik görevlilerine gösterdikleri HES kodu ile binaya alınacak. Genelge gereği HES kodu olmayan vatandaşlar kamu binalarına giriş yapamayacak.

Dalaman Belediyesince yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Değerli vatandaşlarımız Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelge gereği; 1 Ekim Perşembe günü itibari ile belediye hizmet binamız girişinde HES kodu uygulaması başlayacaktır. Giriş çıkışlarda sıkıntı yaşamamak adına belediye hizmet binanızda işi olan vatandaşlarımızın HES kodu almalarını önemle rica eder, alınan tedbirlere uyan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.”

5ece123455428119041f5d62

 

HES KODU NEDİR? NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar (HES) kodu, ulaşım ya da ziyaret gibi durumlarda, vatandaşın COVİD-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını gösteren bir koddur.

HES kodu 3 şekilde alınır:

-Sağlık Bakanlığı’nın mobil HES uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

-HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e SMS olarak atılır.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.