Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Az Bulutlu
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Dalaman ‘da rüyanın temeli atıldı

Dalaman ‘da rüyanın temeli atıldı
REKLAM ALANI
Mayıs 26, 2017 6:37 am
2.505
A+
A-

Dalaman ‘da rüyanın temeli atıldı

OMR_0115

OMR 0111 - Dalaman ‘da rüyanın temeli atıldı

OMR 0109 - Dalaman ‘da rüyanın temeli atıldı

OMR 0100 - Dalaman ‘da rüyanın temeli atıldı

OMR 0078 - Dalaman ‘da rüyanın temeli atıldı

OMR 0075 - Dalaman ‘da rüyanın temeli atıldı

OMR 0073 - Dalaman ‘da rüyanın temeli atıldı

OMR 0070 - Dalaman ‘da rüyanın temeli atıldı

OMR_0115

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Meslek Yüksekokulu’nun 17. dönem mezuniyet töreni ve Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu temel atma töreni yapıldı.

MSKÜ ve Dalaman Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında yüzde 40’ı Dalaman Belediyesi, yüzde 60’ı da MSKÜ tarafından yapılacak olan Dalaman sivil Havacılık Yüksekokulu binasında 15 sınıf, 185 kişilik konferans salonu, akademik ve idari binalar yer alacak.

Tören öğrencilerin kortej yürüyüşünün ardından halk oyunları gösterisiyle başladı. Temel atma törenin ardından Dalaman Meslek Yüksekokulu’nun 17. dönem mezunu 150 öğrencinin kep töreni gerçekleştirildi. Öğrenciler sevinçlerini aileleriyle ve kep atarak kutladı.

Törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Güney Ege coğrafyasında yer alan Muğla’nın 2023’e doğru gittiğini söyledi.

Valli Çiçek, “Muğla, 2053’e doğru gidiyor. 2071’e gidecek. Ama neyle gidecek? Her şeyden önce Muğla’nın kendi insan kaynağını, kendi insanlarının kabiliyetlerini, yeteneklerini en iyi şekilde yetiştirerek onlara meslek kazandırarak. Neyle bu 2023’e gidecek? Muğla’da, Muğla’nın ilçelerinde  Dalaman ilçesi gibi ilçede herkesin refah seviyesinin yükselmesi ve de gerçekten bir biriyle kaynaşmış kardeşlik barı ve üreten bir Dalaman, Muğla toplumu oluştuğu şekilde 2023’e doğru hareket edecekler. İşte bizim hedefimiz Muğla’da 2023, 2023’ten sonra kısa tutmuyoruz 2053 ve 2071. Yani vizyonumuz, hedeflerimiz ve ufuklarımız kısa değil, uzun vadedir. Onun için bugün gerçekten içinizde olmaktan, üniversitemizin bu meslek yüksekokulumuzun hem mezuniyet, hem de Sivil Havacılık Yüksek Okulunun temelini atmaktan, sizlerle beraber olup 2023’e adımı atmaktan dolayı mutlu oluyorum. Huzur içindeyim. Çünkü artık biz dünleri değil, yarınları değil, 10 yıl sonra, 20 yıl sonra, 50 yıl sonra Türkiye’mizi Muğla’mızı, Dalaman’ı oralara taşımak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi merkezde kampüste kendini kapatmış değil. Her tarafında, 13 tane ilçemizin hepsinde yüksekokulu var.”

– Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Dalaman Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Haşim Kafalı, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan ve Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz yaptıkları konuşmalarda, Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun Dalaman’a ayrı bir vizyon katacağını vurguladılar.

-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi artık epeyce gelişti. Şuanda 40 bini aşan öğrencimiz var. 18 fakültemiz var. 4 tane lisans üstü eğitim yapan master ve doktora yaptıran enstitülerimiz var. Bunun yanında 40’ın üzerinde de araştırma merkezimiz var. Ayrıca bütün ilçelerimizde okullarımız var. En son Seydikemer ve Kavaklıdere’de de yüksekokullarımız açıldı ve geçici binalarında faaliyete başlamak üzereler. Niçin beni çok eleştiriyorlar? ‘Hocam bu üniversiteyi niye dağıtıyorsun? Niye ilçelere gidiyorsunuz?’ Ben aynı görüşte değilim. İlçelere de üniversitenin gitmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü neden? Üniversitesiz şehir devri bitmiştir arkadaşlar. İlçelerimizde de yüksekokullar olması gerekiyor. Yüksekokul demek, sadece öğrenci demek değildir. Öğrencilerimizle birlikte oraya öğretim üyeleri geliyor, aileleri geliyor, çocukları geliyor. Dolayısıyla o ilçenin havası değişiyor. Kültürel atmosferi değişiyor.”

-Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Haşim Kafalı, “Bir tarafta 17. Dönem mezunlarını gururla vermekteyiz. Diğer taraftan gençlerimize yeni bir ufuk açacak olan Sivil Havacılık Yüksek Okulumuzun temel atma töreninin haklı gururunu yaşamaktayız. Dalaman Meslek Yüksek Okulumuz, Türkiye genelinde 956, üniversitemiz bünyesindeyse 14 meslek yüksekokulu arasında genç dinamik ve deneyimli kadrosuyla eğitim öğretim çalışmalarını başarıyla yürütmektedir. İki bölümle eğitim ve öğretime başlayan Dalaman Meslek Yüksek Okulu zaman içerisinde büyüyerek bugün ikisi ikinci öğretim olmak üzere toplam 6 bölümle faaliyet göstermektedir. Okulumuz yüzde 100 tercih oranına ulaşmıştır. Her yıl 240 yeni öğrenci okulumuzu temsil etmektedir. Bugün itibariyle 740 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Bugüne kadar toplam 1280 mezun veren okulumuz, bugün 150 öğrencimizi edecektir. Mezun öğrencilerimiz, dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde okulumuzu gururla temsil etmektedir. 7 yıldır gururla üniversitemize ve Dalaman’a hizmet etmeye çalışıyorum. En önemli başarımız Dalaman halkıyla bütünleşmiş bir okul olmaktır. Öğrenci ve eğitim elemanı sayısında arzu ettiğimiz artışı sağlamış bulunmaktayız. Okulumuz Dalaman’a yakışacak şekilde büyümektedir. Elde ettiğimiz başarılar çalışma arkadaşlarımın ve Dalaman halkının eseridir.”

-Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi genç, dinamik ve dünya üniversiteleri arasında yerini bulmayı hak eden önemli bir üniversitemiz. Çalışmalarıyla iftihar ediyoruz.”

-Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, “Uzun zamandır açılmış olan, fakat binası olmadığından dolayı öğrenci almamız mümkün olmadı. Ama gördüğümüz gibi bugün artık işe başladık. Temelini attığımız bu binanın yüzde 40’ı tabiri caizse kaba inşaatı Dalaman’da yaşayan hayırsever vatandaşlarımız, işadamlarımız, şirketlerimiz ve kurumlarımızla yapıp makul bir süre içerisinde teslim edeceğiz.”

-Dönem 1.’cisi Kuzey Kıbrıs’tan

Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen törene Vali Amir Çiçek’in yanı sıra Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, ilçe protokolü, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Muhasebe ve Vergi uygulamaları normal öğretim birincisi Kuzey Kıbrıslı Doğukan Karakuş’a belge ve plaketi Vali Amir Çiçek tarafından takdim edildi. Ardından okul birincisi Doğukan Karakuş mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Mezun olan öğrencilere belgelerinin protokol ve hocaları tarafından verilmesinin ardından Mezuniyet töreni öğrencilerin toplu kep atması ile sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.