Dolar 32,5717
Euro 34,9981
Altın 2.460,27
BİST 9.899,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Dalaman İnciri üretimi 600 tona ulaştı

Dalaman İnciri üretimi 600 tona ulaştı
REKLAM ALANI
Şubat 28, 2023 7:32 pm | Son Güncellenme: Şubat 28, 2023 8:42 pm
467
A+
A-

FB IMG 1677599205646 - Dalaman İnciri üretimi 600 tona ulaştı

 

Dalaman inciri 600 tona ulaştı
Dalaman Taşbaşı Mahallesinde, çiftçilere Dalaman İnciri fidanı dağıtımı yapıldı.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan dağıtıma, Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Müdür Yardımcısı Erizan Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet İdar ve üreticiler katıldı.
Dalaman ilçe sınırları içerisinde Kayadibi, Kızılkaya, Sabunlu, Darıyeri, Çöğmen, Elcik, Taşbaşı, Bozbel, Gürleyk, Narlı mahallelerinde üretimi yapılan Dalaman incirinin 1500 dekar alanda toplamda 600 tona ulaştığı bildirildi.
Dalaman’da bulunan ata ağaçlardan elde edilen çeliklerle Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü tarafından üretimi yapılan Dalaman İnciri fidanları coğrafi işaret çalışması planlanmış olup 11 mahallede 1400 adet olmak üzere demonstrasyon amaçlı dağıtımı yapıldı.
Doğal seleksiyon sonucu oluşmuş olan tam tarihçesi bilinmeyen ve araştırılan Dalaman incirinin diğer incir çeşitleri ile farklılıkları, Muğla İl Tarım Müdürlüğü’nün koordinesinde, Dalaman Belediye Başkanlığı’nın destekleri ile İlçe Tarım Müdürlüğü ve Muğla Ticaret odası tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucu Dalaman İnciri Coğrafi İşaret Projesi kapsamında yapıldığı belirtildi.
Törende konuşan Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, “Dalaman’ın ve Muğla’nın tarım kenti olduğu bilinciyle çiftçimize destek oluyor ve coğrafi işaretli ürünleri gözümüz gibi yetiştirip dünyaya, Türkiye’ye sunuyoruz” dedi
İl Tarım Müdürlüğü olarak çiftçinin yanında olduklarını ifade eden Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla’nın tarım ve turizm kenti olarak Ege’nin incisi olduğunu ve bölgede coğrafi işaretli ürünleri iç ve dış pazarda tüketerek dünyaya da sunduklarını belirtti.
Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ise, “Dalaman doğası, denizi, tarımı ve turizmi bir arada yaşayan dört mevsimli ender konumlardan birisidir. Çiftçilerimizle Muğla’mızın coğrafi işaretli ürünlerini yetiştirip doğal olarak tüketme amacındayız. Dalaman İncirini de tüm dünyaya tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.